dijous, 19 d’abril del 2012

Entrevista als integrants de 2princesesbarbudes: 'El teatre infantil i juvenil viu un moment de bona salut per l'altra demanda d'espectadors i la seva exigència'

Avui parlem amb Marc Marcé i Helena Casas, les 2princesesbarbudes

La Mostra d'Igualada és a punt de començar i les 50 companyies participants estan fent els últims assajos abans de sortir al carrer a partir d'aquest dijous i fins diumenge. 2princesesbarbudes és una de les 9 companyies emergents que s’estrenen en aquesta edició i ho fan amb l’espectacle de música: 'Cançons i rimetes'. Els seus dos integrants són anoiencs.

Com van els assajos?
Molt bé, de fet divendres vam fer l’últim assaig en un espai que ens van deixar al Teatre de l’Aurora: Estem contents per que hem pogut treballar amb els directors: Ingrid Domingo i Jordi Farrés; i també amb els tècnics de l’espectacle: Jordi Rotés (tècnic de so i de l’espectacle) i Jordi Surroca (tècnic de d’il·luminació).


Què veurem i sentirem a ‘Cançons i rimetes’?
És un espectacle musical de cançons tradicionals catalanes que toquem amb instruments de joguina. Per muntar el projecte vam fer una recerca per diferents cançoners, sobretot pel llibre ‘Folklore de Catalunya – Cançoner’ de Joan Amades, i d’aquí han sortit cançons com ‘Dalt del cotxe’ o ‘Les 3 ninetes’. També hem recollir cantarelles i rimes i les hem musicat de nou. Per cert que en aquest espectacle compten amb l’ajuda del gripau barbamec.

I això de tocar amb instruments de joguina?
Riu… La idea ens va sorgir una mica per casualitat. L’any 2008 vam participar en el disc ‘Musiquetes per la Bressola’ i en aquell any acabàvem de ser pares. Els amics i familiars ens van començar a regalar instruments de joguina per al nostre fill, i nosaltres, com a amants de la música, els vam provar i ens va agradar molt el seu so. Així que el regal pel nostre fill ens va servir per fer aquest espectacle.

I quin so té un instrument de joguina?
Té una sonoritat única. A més, al ser de joguina i amb motius infantils crea molta proximitat amb el nostre públic, que són els nens i nenes a partir de 3 anys.

Què significa per vosaltres participar a La Mostra d’Igualada?
Per nosaltres és molt important per que La Mostra és un dels millors altaveus per donar a conèixer i promocionar la nostra proposta. Quan vam començar a muntar el projecte sabíem que La Mostra era un bon punt de partida i teníem l'esperança que un dia hi participaríem.

Com vau rebre la noticia que havíeu estat un dels escollits d’entre les 255 propostes?
La veritat és que vam patir una mica per que en una primera selecció d’entre els espectacles de música ens van comentar que no ens havien agafat per que hi havia molta demanda. Setmanes després, però, ens van dir que finalment sí que havíem estat escollits i ho vam rebre amb una gran alegria per que per nosaltres és molt important. Som molt afortunats.

D'on ve el nom 2princesesbarbudes?
Això és una cosa molt nostra. Creiem que tots dos tenim qualitat de les dues coses, de princeses i de barbuts. A més, també volíem que el nom del grup fos de gènere femení per que la majoria son masculins. També és una manera de donar un toc d’originalitat.
Per què etiqueteu la vostra companyia com a ‘música baixeta’?
És una manera de reivindicar la música de qualitat. Estem cansats de la música i les pel·lícules carregades d’efectes especials. Nosaltres apostem per la música propera, senzilla, minimalista. Per això el nostre projecte defensa els instruments petits, sense piles, que no sonen fort i que són a l’abast de tothom.

Actualment com veieu el teatre i en concret el teatre infantil i juvenil?
De moment hi ha molta demanda. Les famílies cada vegada volen més espectacles d’aquest estil per que busquen activitats per gaudir junts, activitats de qualitat. El teatre infantil i juvenil viu un moment de bona salut per l'altra demanda d'espectadors i la seva exigència'.
Aquest dies de La Mostra on us veurem?
Diumenge a l'Escorxador en doble sessió, a les 16.30h i a les 18h.

Publicat a www.anoiadiari.cat
anoiadiari·cat - 'El teatre infantil i juvenil viu un moment de bona salut per l'altra demanda d'espectadors i la seva exigència' - Entrevista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada