dilluns, 30 d’abril del 2012

Una fundació del món del circ tindrà la seu a Figueres, on farà un centre d´estudis

Posarà milers de peces de dos arxius de col·leccionistes a l'abast dels investigadors 

Figueres serà la seu de la Circus Arts Foundation, una fundació que ubicarà a l'Edifici Cúpula del carrer Tramuntana dos dels arxius del món del circ més important de l'Estat amb milers de peces relacionades amb aquesta disciplina. A més, pretenen convertir-ho en un centre d'estudis "únic a l'Estat, pensat per a l'investigador".

La fundació organitzadora del Festival del Circ a Figueres, la Circus Arts Foundation inaugurarà dissabte la seva seu a Figueres. Segons ha explicat, a banda d'acollir les oficines de l'entitat, el nou espai s'ha dissenyat com a seu permanent dels "dos principals arxius estatals de documentació circense: les col·leccions dels figuerencs Ramon Bech i Genís Matabosch. L'espai que s'ocuparà tindrà la configuració d'un centre d'estudis que estarà pensat per a investigadors. Les fonts de la fundació han informat que a Europa només n'hi haurà un de similar a Verona, el Centro educatio delle arti circensi, i el de Châlons en Champagne (Centre national des Arts du Cirque-CNAC), a França.

La seu de la fundació és un espai de 140 metres quadrats. Els arxius que s'hi guardaran contenen 39.000 negatius, 4.100 fotografies, 3.200 llibres, 6.400 programes de mà, 11300 cartells i milers d'altres peces que repassen els més de 200 anys d'història del circ a través dels vestuaris, gravats, postals, segells, porcellana, films o discs. Les col.leccions s'aniran ampliant amb noves adquisicions Serviran tan per a material per a l'investigador com a suport de publicacions i exposicions.

Publicat a www.diaridegirona.cat

Una fundació del món del circ tindrà la seu a Figueres, on farà un centre d´estudis - Diari de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada