dimarts, 17 d’abril del 2012

El Meeting Point Professional: centre neuràlgic de la Fira de Titelles de Lleida com a mercat d’espectacles


-        10 activitats professionals faran de la Fira de Titelles un autèntic mercat d’espectacles
-        Les jornades tècniques arriben a la seva cinquena edició amb una Master Class sobre el titella de guant
-        Els Premis Drac d’Or, reconeixement i impuls per a les companyies titellaires

La Fira de Titelles de Lleida, a més de festa ciutadana i de les arts, és un punt de trobada de professionals de les arts escèniques i, més concretament, de l’art dels titelles. En cada Fira, es reuneixen a Lleida uns 400 professionals, entre companyies titellaires, programadors, distribuïdors, etc. El fet de ser un mercat d’espectacles és precisament el que el converteix en Fira: aparador on les companyies poden donar a conèixer els seus espectacles i els programadors poden posar-se en contacte amb elles.

En aquesta edició, la Llotja de Professionals pren una nova dimensió i es converteix en el Meeting Point Professional: un espai al servei dels professionals acreditats, de compra venda d’espectacles, d’interrelació entre artistes, creadors i programadors i, alhora, un espai potenciador del debat entorn de l’art titellaire. Aquest espai situat a la plaça de l’Hort de Santa Teresa, romandrà obert des de divendres a les 18 h fins el diumenge a les 16 h i acollirà el sopar inaugural de la Fira de Titelles.

Per potenciar encara més la seva funció, la Fira de Titelles organitza diferents activitats, com aperitius, en què es potencia la trobada i l’intercanvi entre professionals. Igualment, coordina un espai de Networking, obert als professionals del sector, entitats creatives, divulgatives o professionals relacionats amb aquest camp artístic i destinat a divulgar-ne la tasca cultural, i un espai d’Speed Dating, per a presentació i intercanvi ràpid de projectes.

El Meeting Point servirà de marc per a la presentació del Club Mecenes del Centre de Titelles, del Projecte RegioMarioneta i de la revista digital dels Titelles, Puppetring.

S’hi celebraran també les Jornades COFAE: Sector / Idees, una taula rodona amb cinc professionals del món de les arts escèniques, que parlaran de la formació, creació, producció, exhibició i distribució i projecció internacional d’espectacles de les diverses disciplines escèniques. També serà obert al públic, amb reserva anticipada.

La Fira també ofereix als professionals espais de formació, com ara les 5s Jornades Tècniques, que enguany consistirà en una Master Class sobre El titella de guant, a càrrec de la companyia La Pendue, i que serà oberta al públic, amb reserva anticipada.

Les reunions entre els professionals assistents també han estat una constant en totes les edicions de la Fira. Per aquest any s’ha convocat una trobada de reflexió i intercanvi d’experiències entre directors artístics de festivals europeus de teatre per a infants i joves i una trobada de professionals en col·laboració amb Catalan!Arts, per reflexionar i intercanviar experiències de creació, programació i finançament en el seu àmbit.

A més, un any més, es reeditaran els Premis Drac d’Or, iniciats el 1998 i ampliats posteriorment, amb el propòsit d’impulsar i divulgar els millors treballs dels creadors i de les companyies de teatre de titelles o teatre visual que participen en la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Pel que fa als premis, es reediten els Premis dels Espectadors per premiar el millor espectacle de carrer i es mantenen també les diferents modalitats: els Premis de la Fira de Titelles, que reconeixen la millor dramatúrgia, la millor interpretació, la millor escenografia, la proposta més innovadora i el millor espectacle; el Premi de les Autonomies, entregat per programadors de diferents xarxes de teatre de l’Estat espanyol i que permet a la companyia guardonada la possibilitat de ser recomanada en els circuits de programació teatral de les diverses autonomies espanyoles; i el Premi dels Festivals Internacionals, resolt per representants de diversos festivals de la resta del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada