dissabte, 21 d’abril del 2012

La Mostra dia a dia, 2 - Dissabte, 21 d’abril de 2012


La Mostra d'Igualda

Crònica de l'equip de premsa de la Mostra d'Igualada.

Els espectacles al carrer els va obrir ahir Pep Puigdemont i Sidrus amb la Família Fesxup, animació que va fer ballar i cantar a més de 800 infants d’Igualada i comarca a la plaça de l’Ajuntament. Tot i així, el gran gruix d’activitat al carrer s’obre avui dissabte amb cinc espais repartits pel centre de la ciutat: l’Espai Tallers instal·lat a la Rambla General Vives, l’Espai Tot Circ a la Plaça de Cal Font i les places de l’Ajuntament, Pius XII i Catarineu que també tenen els seus escenaris.

Animació a la plaça de l’Ajuntament dijous al matí En total, avui La Mostra d’Igualada acollirà la meitat de les representacions de la fira amb 52 funcions. De la programació oficial cal destacar l’estrena de La Música Pintada de la companyia Joan Baixas, espectacle que ens endinsa en la música impressionista a través de la pintura. En el capítol d’estrenes també podrem veure Clic! de Cia. Jordi del Rio, on veurem com neix un nou ésser humà, descobrirem com és el seu món, el nostre món; i la Cia. Sapastre estrenarà Top Secret, la història dels “Germans Roca & Associats”, reputats auditors de la bona manera de fer i grans experts de retornar la diversió i la felicitat a pobles sencers, hauran d’assumir el repte de resoldre un gran misteri.

D’altra banda, a l’espai de tallers la companyia Fadunito muntarà una instal·lació interactiva sobre la comunicació amb el títol ExterNet. En l’apartat de tallers els igualadins Tot Circ també estrenaran el taller/espectacle Circ a tres pistes en el qual tota la família podrà practicar exercicis de malabars, equilibris i altres habilitats del circ. També obrirà demà portes l’Espai d’Empresa GAAC que està ubicat al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i en el qual es faran 11 representacions, entre elles s’estrenarà l’espectacle Lowcost de KatrascaCia.

Futurs espectacles i diàleg entre internacionals Ahir al matí es va fer el 3er Mercat de Projectes d’espectacles, una iniciativa de La Mostra d’Igualada que es consolida any rera any. Forani Teatre ha presentat El carnaval dels animals, un projecte de simbiosi entre la música clàssica i el món dels titelles. Un concert espectacle per a piano a quatre mans i titelles destinat al públic familiar. Es tracta de la història sobre un lleó, rei dels animals, que és capturat per un malvat rei. Aquest vol fer-se una elegant abric amb la seva pell. De seguida corre la veu i la resta d’animals del reialme intentaran salvar-lo. Ho aconseguiran? A continuació Clac&Roll van parlar de Solos, una peça amb el claqué com a llenguatge, cinc personatges actuals, parteixen d’una situació d'activitat quotidiana, envoltada de la seva gent i ens mostren el seu "dia a dia". A partir d'aquí, el seu entorn va desapareixent, i se'ns revela la seva soledat.

Posteriorment La Companyia del Príncep Totilau va presentar La petita Li al país del pa amb tomàquet, la història de la Li, una nena de pocs anys nascuda a la Xina, que arriba a casa nostra de la mà dels seus pares adoptius. La Li no en sap res, del país on ha anat a viure, però de mica en mica, a mesura que avanci l’any, aprendrà a conèixer i a estimar les nostres tradicions. Per la seva banda, la Cia. de Teatre Anna Roca, Produccions de Ferro i Esencia Producciones van proposar Víctor i el monstre un projecte ambiciós i arriscat pensat com una trilogia, els protagonistes de la qual són el Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti, dos xarlatans del S. XIX obstinats a guarir absolutament tot utilitzant els elixirs de la seva pròpia creació.

En aquest primer lliurament, el tàndem de farsants s'embarcarà en una missió plena d'aventures; hauran d'introduir-se (literalment) en el Gran Llibre Màgic que ha estat fetillat per la malvada “Virus” i aconseguir que els personatges dels contes tradicionals deixin de sofrir alteracions provocades per aquest conjur.

Finalment, Irma Borges va parlar del seu projecte Familiarium, famílies de drap i pell, un recorregut per un món poètic a través dels ulls d'un nen que un dia enfadat decideix anar a buscar entre tot el cosidor la millor família per créixer. Un viatge ple d’empatia i reconeixement amb els nous models familiars que es teixeixen a la nostra societat. A la nit, quan la sala de costura es queda buida els retalls comencen a tenir vida, s'ajunten i creen Familiarium, famílies de drap i pell.

3er Mercat de Projectes d’Espectacles A la tarda va tenir lloc la taula rodona Cooperació internacional o
protecció dels territoris? entre directors artístics de diversos festivals internacionals. La francesa Fanny Bertin, directora artística de la Maison des Arts André Malraux Créteil, ha explicat la seva experiència
en el centre i ha posat com a exemple de la necessitat d’internacionalització l’aposta recent que ha fet com a directora amb un nou festival internacional d’arts escèniques per a públic familiar.

Posteriorment, l’alemanya Susanne Freiling, directora artística del Starke Stücke Festival de Frankfurt ha destacat que al seu país “per herència històrica no creiem en el territorialisme ja que com sap tothom hem passat per una reunificació”. Per la seva banda, Lola Lara, assessora artística del festival Teatralia, s’ha centrat en què cal una estratègia més decidida d’internacionalització per part de l’Estat espanyol respecte el teatre infantil i juvenil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada