divendres, 20 d’abril de 2012

Joves: L'Antic Teatre programa 'Diari d'accions' a l'abril

Diari d’accions: una reflexió sobre el nou llenguatge polític i periodístic en temps de crisi


Pere Faura i Iñaki Álvarez escenifiquen alguns dels titulars que podem trobar cada dia als diaris. L’obra es converteix en un anàlisi crític i artístic d’un llenguatge ple d’eufemismes i metàfores poc aclaridores.

Segur que més d’un cop hem sentit algun periodista dir: “Aquí és on acaba la meva feina”, tot contemplant un terra acabat de fregar i amb un caminet fet de papers de diari per a poder-hi passar. Doncs bé, per a tots aquells que us hagueu preguntat per als múltiples usos que pot tenir un diari després de la seva efímera vida, tan si pertanyeu al gremi com si no, Diari d’accions és, de ben segur, la resposta més artística que qualsevol us podrà donar. Mitjançant l’ús de retalls de premsa diària com a element motor del seu procés de creació, el projecte proposa l’escenificació de titulars de diaris que contenen una acció a realitzar, una descripció o una proposta com a manifestació poètica i coreogràfica. Un exercici físic, visual i poètic que explora l’espai entre el llenguatge i l’acció, entre expectatives prèvies i realització final, entre literalitats lingüístiques i metàfores escèniques. L’espectacle planteja un simple joc per navegar entre les literalitats més objectives i les interpretacions més subjectives, on poc a poc, l’espectador comença també a imaginar com seria la seva pròpia realització de cada titular.

Pere Faura i Iñaki Álvarez es van conèixer el 2010 en una cita a cegues organitzada pel Festival Escena Poblenou de Barcelona, que cada any posa en contacte un artista visual amb un artista escènic. D’aquí, en va sortir una col·laboració conjunta i estable que dura fins a dia d’avui. El proper dijous 19 d’abril, arriben a l’Antic Teatre per a presentar-nos
Diari d’accions. Davant el “creixement negatiu”, les “mesures d’estalvi”, els “tiquets moderadors” o la “racionalització de personal”, l’obra pretén parlar clar en una època on els polítics no ho fan.


DATES:  
LLOC:

19, 20 i 21 d’abril a les 21h
          22 d’abril a les 20h


GÈNERE: Noves dramatúrgies

C/ Verdaguer i Callís, 12


DURADA:  45 minuts
PREU:
5€

08003 Barcelona
Tel. 93 315 23 54


Més informació:

Maria Espada

Comunicació Cultural

aPortada Comunicació
maria.espada@aportada.com
www.aportada.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada