dimecres, 18 d’abril del 2012

Cap de setmana al Festival Circ Cric al Montseny

El 22 d'abril, puja al Montseny a la romeria del circ!


Aquest diumenge, el Montseny desplega tots els seus encants i es transforma en el parc natural del circ. El festival Circ Cric organitza una romeria multitudinària en què participaran tots els amics de la companyia (membres de l'associació del circ de creació, que no entenen la disciplina sense un llenguatge cultural afegit). Hi seran Los Galindos, Circ Bover, Allé Allé, Asaco Producciones, Fele, Elegants, Rolabola, Pessic de Circ, Circo Los i Tortell Poltrona, entre d'altres. Agafeu carmanyola i amb un cop de tren us plantareu en un magnífic paratge. La companyia i l'espectacle s'ho valen.

Sant Esteve de Palautordera és un enclavament especial, paraula de Jaume Mateu (o Tortell Poltrona). Potser és per la riquesa del Parc Natural del Montseny, els tres premis nacionals de circ que hi habiten o el festival que els del  Circ Cric hi organitzen des de fa tres anys per potenciar els artistes de la comarca i que torna –aquesta vegada ampliat– del 6 d’abril al 17 de juny.  “Ens hi hem posat seriosament”, diu Mateu. El pallasso ha convocat referents de les disciplines que intervenen en les arts escèniques ben lluny del seu espai habitual i convencional, el teatre. Per Mateu és natural barrejar música, dansa, teatre i circ; creu en l’espectacle total (la Gesamtkunstwerk de Wagner) i defensa que “el repte a l’equilibri i la gravetat, al sentit comú, que proposa el circ és el que està buscant tothom”.

Els amics del ‘pagliaccio’
Mateu signa la direcció del festival i el cartell és una selecció dels artistes que li agraden, que han acceptat l’aventura de participar en un festival sense caixet i que  tira endavant “per la nostra fe en la Mare de Déu de Monsterrat”, emfatitza. El tret de sortida el donarà l’Agrofest Som del Montseny, una proposta musical on participen grups indies de la comarca, els Surfing Sirles i Joan Colomo, entre d’altres. El festival continuarà amb Quico Pi de la Serra –perquè a Poltrona li agrada el blues–, Mishima, Paul Fuster, Very Pomelo i Mazoni, Sidonie i La Troba Kung-Fú, amb un concert híbrid amb números circenses.

El circ, òbviament, serà l’altre protagonista:  destaquen els pallassos de Pugilatos, dels Escarlata Circus;  les Capas del Circo Eia, guanyadors del Premi Barcelona de Circ 2012; i els  belgues del Circ’Ombelico, que faran invents per incloure cinquanta persones al seu tràiler. També serà la darrera ocasió per veure l’aclamat La Sort du Dedans dels Baró d’Evel (amb Blai Mateu al capdavant) i per retrobar-se amb l’espectacle de Poltrona Els Racons de la Memòria. El Non Solum de  Sergi López, la dansa de Toni Mira i Claire Ducreux, el Guants Man Show de Nico Baixas, un matx d’improvisació de pallassos i una multitudinària romeria, que celebrarà el món del circ el 22 d’abril, completen el cartell.

Mateu, defensor de les arts escèniques fetes amb filferro i esparadrap, no perd l’humor. “Que ningú s’ho perdi, que tot pot canviar a pitjor... Què va tenir de bo el 2011? Que va ser millor que el 2012”. Al Montseny falta gent.

Publicat a www.timeout.cat

video: 


Festival Circ Cric al Montseny - Time Out Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada