dimarts, 25 d’octubre del 2011

Programació infantil de Can Gomà - Mollet del Vallès

Publicada a http://www.sortirambnens.com
La Ventafocs, de la Cia. Dreams Teatre
Diumenge 13 de novembre de 2011 a les 18 hores a Can Gomà
Hi havia una vegada un petit regne on els reis, ofegats pels deutes, van decidir organitzar un gran ball per tal de casar el seu fill amb una dama rica. Però no és fàcil casar un príncep que no vol que el casin, i encara menys si aquest desitja fer-ho únicament per amor.

Hi havia una bonica donzella, a qui la seva madrastra i les seves envejoses germanastres anomenaven despectivament “Ventafocs”, que sospirava per conèixer el príncep i ballar amb ell tota la nit.

Malauradament les coses no són sempre com ens les imaginem. Podran els nostres protagonistes aconseguir el seus somnis?

La Ventafocs és un dels contes populars de fades més conegut i del que se n’han fet més versions arreu del món. La més antiga sembla ser d’orígen xinès, recollida per Tuan Ch’ing-Shih.

Molts dels elements del conte deriven d’aquesta, com per exemple els diminuts peuets de la protagonista, signe de noblesa i distinció en la cultura xinesa antiga.


A Europa, hi ha documentades moltes versions i cadascuna d’elles recull algun punt distintiu i proper al folklore d’on s’ha produït. Les més conegudes són la del francès Charles Perrault , la dels germans Grimm, i la versió que en va fer la factoria Walt Disney.

Dreams Teatre ha fet la seva particular versió, introduint la història desconeguda del príncep i la situació de penúria del seus país.

Actors: Enric Boixadera, Gemma Egea, Julià Farràs, Sergi Pardo, Àngel Duran,Ariadna Suñé

Música original de: Manu Guix

Escenografia de: Marc Garcia i Julià Farràs

Vestuari : Àngel Cazorla

Guió i direcció de: Julià Farràs
 
 Un Nadal com cal, de la Cia. La Roda Produccions
Diumenge 18 de desembre de 2011 a les 18 hores a Can Gomà
En Miquelet i en Martí, dos germans molt eixerits i inquiets acceptaran un gran repte: aconseguir la clau que obre la porta de l’infern.

Satanàs ha fet de les seves i ronda entre nosaltres per amargar-nos l’existència i el Nadal, però aquest parell de valents faran tot el possible i més per fer-se amb la clau i tancar de nou el maleït Satanàs al seu infern.

Paranys, enganyifes, flames, encanteris... seran alguns dels ingredients d’aquesta història, en la que els principals protagonistes lluitaran per aconseguir la clau i poder gaudir d’un Nadal... com cal!
Aladdí, de la Cia. El Petit Fantàstic
Diumenge 15 de gener de 2012 a les 18 hores a Can Gomà
L’Aladdí és un noi pobre que s’enamora de la filla del Sultà, però és un noi pobre i no pot aspirar a casar-se amb ella.
Un desconegut li proposa que entri a la cove de les meravelles a buscar una vella llàntia.
A canvi podrà obtenir tantes riqueses com vulgui. L’Aladdí entra a la cova i agafa la llàntia, però queda tancat sense possibilitat de sortida.
Casualment troba un anell màgic que el porta de tornada a casa. Un cop allà, descobreix que a dintre de la llàntia hi viu un geni que li pot donar tot el desitja. Gràcies a això, pot casar-se amb la princesa.
Però ella, que ignora el valor de la llàntia, la dóna a un vell que és el desconegut, que resulta ser un mag, que l’utilitza per fer-se l’home més poderós del món. El mag segresta la princesa.
Sense la llàntia, l’Aladdí haurà de vèncer el mag amb els seus propis recursos.
Un dels principals objectius de El Fantàstic Hardy Freenkel és arribar a un màxim de públic possible, un espectacle amb el que els més petits es diverteixin i a l’hora aprenguin a gaudir del teatre.
Una obra plena de màgia, humor i misteri.

Situem l’acció a la Península Aràbiga. Al llibre “les mil i una nits” s’ubica l’acció a la Xina. Però no és més que una manera de començar el conte. És per això que s'ha decidit ubicar-lo en aquesta regió, per poder jugar amb la màgia i el misteri que transmet i mantenir la connexió amb el llibre al que pertany.

La nostra versió d’Aladdí és musical. Tot i que cap de les cançons està posada gratuïtament, sinó que formen part del guió, contribueixen a que es desenvolupi la història i aporten informació.
S’alimenta del rock, el pop i el soul, ritmes molt propers a la cultura musical de l’espectador per jove que sigui, i d’elements , instruments, ritmes i escales pròpies de la música àrab. I crea així una fusió musical que uneix dues cultures allunyades: l’oriental i l’occidental.

El vestuari manté una concordança de gammes de colors amb l’escenografia alhora que n’aporta de més vius. Es serveix dels vestits típics i tradicionals àrabs per ubicar l’espectador en una península aràbiga clàssica.

L'escenografia consisteix en una passera situada al fons de l’escenari, creant així dos nivells, que juguen creant el mateix espai o espais independents, que donen agilitat al muntatge facilitant els canvis d’escena.
Aquesta passera està disfressada amb una paret enderrocada on hi ha portes d’estil aràbic. La paret enderrocada de la paret ens aporta un tercer espai independent on jugar les escenes: sota la passera.
A aquesta base s’hi afegeixen uns cortinatges de colors crus i terrosos, situats per tot l’escenari, que jugaran de manera que suggereixin des dels tendals del mercat fins a la mateixa cova de les meravelles.
La camisa de l'home feliç, de la Cia. Zum-Zum Teatre
Diumenge 26 de febrer de 2012 a les 18 hores a Can Gomà
Hi havia una vegada un tsar que va caure greument malalt, el diagnòstic va ser: “aquest home no és feliç.”
I el remei: “heu de trobar un home feliç i que es posi la seva camisa.”
Zum-Zum ens convida a participar d’una de les grans aventures de la humanitat: la recerca de la felicitat… Però qui és l’home o la dona més feliç del món?

La companyia lleidatana Zum-Zum estrenen nova producció aquest cap de setmana, amb la qual volen “desenvolupar una dramatúrgia visual i poètica que recreï tots els paratges i imatges del conte de Tolstoi. No es tracta de dibuixar decorats o mostrar paisatges sinó de suggerir imatges que el públic haurà de completar a partir del seu propi imaginari.”
La utilització dels llocs més inversemblants per projectar aquestes imatges sorprendran de manera continuada el públic.

Amb la direcció de Ramon Molins, la interpretació de Begonya Ferrer i Ares Piqué, la música d’Antoni Tolmos, i Sergio Sisques a la producció tècnica dels videos.
Moments Màgics de la Cia. Charlie Mag
Diumenge 25 de març de 2012 a les 18 hores a Can Gomà
Charlie Mag crea un escenari sobrenatural capaç de suscitar, per si mateix, sentiments de misteri.
Jocs d'ingeni, humor i un toc de romanticisme en plena penombra, convertiran cada moment en pura màgia.

Elements estranys i exòtics, però a la vegada fascinants. Apareixen i desapareixen, es transformen, canvien de color, aparença i textura.
Tot és el que no és i no sembla el que realment és.
Teniu un moment? Un moment per somiar, per a convertir-se en un infant i creure en les il·lusions?

Un moment per a emocionar-se i riure?
Intèrprets: Charlie Mag, Núria Granell

El Fantasma Mentider de la Cia. El Cau de l'Unicorn
Diumenge 6 de maig de 2012 a les 18 hores
Un espectacle molt tendre, adreçat als més petits.

Les coses no sempre son el que semblen ser... Les faules actuals que composen aquesta obra son un cant a la tolerància. Les situacions es compliquen a causa dels malentesos creats pels prejudicis, per donar el tomb -de cop i volta- i resoldre’s i aclarir-se de la forma més inesperada.
Les bruixes bones existeixen. Nosaltres en coneixem una: La Bruixa Maduixa, que serà l’encarregada de introduir als infants a les diferents histories que composen l’espectacle:

- L’historia de la Porqueta Narcisa, que es creu meravellosa, i que se’n va cap a ciutat –amb tots els seus estalvis- per aconseguir la fama, i el que es troba es....

- L’ historia del aneguet Ciscu, un ànec molt tendre i vergonyós, que esta ben enamorat... i que es vol convertir en un heroi per a conquerir la seva estimada, que mai no ha vist. L’anegueta dels seus somnis es troba a l’altra banda del riu... N’està del tot convençut!!!....Tot i que -de lluny- no l’ha vist prou bé!!! En Cisco emprendrà una gran aventura, tot cercant convertir-se en un heroi per tal de poder atraure l’atenció –i l’admiració- de la seva estimada.
Quan ho aconsegueix, té prou seguretat en ell mateix com per a creuar el riu en un vaixell de paper per declarar-l’hi el seu amor... Però quan hi arriba, descobreix astorat que la seva estimada es....EL FANTASMA MENTIDER!

- L’ Historia de la bellugadissa família Ratolí, que –després de rebre una carta de l’estricte i solitari oncle Setciències- començarà un viatge carregat de sorpreses que canviarà les seves vides i els portarà a emprendre un llarg viatge cap el cas- tell de l’oncle... on els esperen un munt d’ensurts, sorpreses...i un final inesperat...

Amb uns texts molt depurats, i un gran impacte visual i musical...
El seu ritme manté als nens receptius i a l’aguait durant tot l’espectacle.
Durada de l'espectacle: 1 hora

Organitza: Rialles Parets


FITXA ARTÍSTICA

FUSTERIA: Carles Figueres Javi Barriuso
ARRANJAMENTS MUSICALS: Musitrònic – Eduardo Pérez
DISSENY PUBLICITAT: Txema Arrabal
ANIMACIÓ PERSONATGES: Miquel Sabaté Masachs Xènia García Bas Daniel Cocoví Sal Xavier Taboada Gallego Dani Martínez Iglesias
DIRECCIÓ: Roser Castellví Omella Dani Martínez Iglesias

Curisoitats sobre la llum negre:

La llum negra (o llum ultravioleta), s’anomena així perquè no il·lumina.

La llum negra te la facultat d’activar o “excitar” els electrons dels àtoms de determinats materials i fer que aquests comencin a “irradiar llum”.

Així doncs, aquests materials no estaranil·luminats per una llum externa sinó que es convertiran en un focus de llum, seran lluminosos per naturalesa pròpia.



LA VENTAFOCS, A MOLLET DEL VALLÈS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada