divendres, 29 de juny del 2012

El Grec es concentrarà al juliol i en vuit espais de Montjuïc | A mi m´agrada el circ

Festival Grec i el CIRC

El nou director, Ramon Simó, prepara una programació centrada en la "contemporaneïtat" dels segles XX i XXI que exclou els clàssics 

ACN - L'Ajuntament de Barcelona havia encarregat al nou director del Festi val Grec, Ramón Simó, idear un festival "més viscut per la ciutadania que fomenti l'autoria catalana, els espectacles internacionals de primer nivell i les companyies emergents", en paraules del tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana. A partir d'aquestes premisses, Simó ha optat per "concentrar" el festival durant el mes de juliol (inici l'1 i final el 31) i en vuit espais de Montjuïc. Només quatre espectacles faran temporada a altres espais de la ciutat, que enguany exclouen el TNC. La programació se centrarà en la "contemporaneïtat" dels segles XX i XXI. El festival té un pressupost de 3,5 MEUR, un 5% menys que l'any passat.

Aquest dilluns, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el nou director del Festival Grec han avançat les principals línies d'actuació del renovat festival. "Els objectius són a mitjà termini i es faran totalment visibles en el Grec del 2013, el del 2012 serà un Grec de transició perquè es fa un canvi de model", ha dit Simó.

A més, s'ha d'afegir una carpa ubicada davant el Pavelló Mies Van der Rohe i una altra a la plaça Margarida Xirgu que farà la funció de HUB del festival.

A més, el circ entrarà plenament a formar part del festival; es coproduirà el nou espectacle de la Central del Circ,Festival Grec i el CIRC | A mi m´agrada el circCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada