divendres, 4 de novembre del 2011

Beca Innovació Cultura Popular 2011-2012 | 14a Fira Mediterrània de Manresa

Organitzada per la Fundació Jaume Casademont, on hi participen la Fira Mediterrània, l'Ajuntament de Girona i Abertis.

CONVOCATÒRIA DE LA 2a EDICIÓ 2011-2012

L’objecte de la convocatòria és desenvolupar una beca per impulsar la producció i exhibició de cultura popular catalana amb la finalitat de crear nous espectacles, moderns, actuals, atractius al públic, i capaços de generar sinèrgies amb altres formes de cultura com poden ser les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura, els museus, etc.

La necessària conservació dels diferents tipus de cultural popular ha d’anar estretament lligada amb l’evolució i modernització, adaptant-se a les noves realitats temporals i socials i obrint espais a la reflexió cultural.

La beca a la innovació en Cultura Popular pretén crear l’entorn adequat perquè les persones o entitats puguin desenvolupar aquesta creativitat i al mateix temps posar-la en pràctica.

Bases i terminis

Es convoca una beca pel període 2011-2012 amb una dotació de 5.000 euros destinats a contribuir al finançament de la producció d’un espectacle. Aquesta quantitat ha de representar com a màxim el 50% del pressupost de producció.

L'espectacle guanyador s'estrenarà dins la 15a Fira Mediterrània de Manresa 2012.

La Beca inclou també la contractació de l'espectacle per part de l'Ajuntament de Girona per ser representat a la ciutat de Girona com a preestrena. La data serà pactada amb l'Ajuntament de Girona i el contracte es realitzarà en les condicions habituals del mateix Ajuntament.

Poden presentar sol·licitud qualsevol persona física o jurídica ja sigui de cultura popular o no, sempre que el projecte que es presenti no hagi estat estrenat.

Cada sol·licitant només pot presentar un projecte en aquesta convocatòria.

La sol·licitud s'ha de fer a la Fundació Jaume Casademont, a través del seu portal www.fundaciojaumecasademont.cat, a l'apartat titulat Beca Cultura Popular. Caldrà aportar les dades de l'entitat i adjuntar el projecte complet i detallat que opta a la beca.

S’haurà de presentar un projecte escrit, on haurà de recollir els objectius, els espais, les activitats a realitzar, els grups participants i el pressupost. També haurà de destacar quines són les característiques o elements innovadors que proposa el projecte.

L’empresa/associació declara trobar-se en possessió dels drets de propietat intel·lectual necessaris per a la representació de l’espectacle, inclosos els drets sobre imatges, música i textos, si s’escau. L’organització es reserva el dret a sol·licitar tota la documentació que sigui necessària per acreditar-ho.

El guanyador s'obliga a estrenar l'obra dins de la Fira Mediterrània de Manresa 2012, segons s'acordi amb l'organització.

Fira Mediterrània de Manresa i la Fundació Jaume Casademont s'obliguen a estrenar l'obra dins la Fira Mediterrània de Manresa del 2012 una vegada hagi estat produïda. Ambdues entitats figuraran com a coproductors de l’espectacle.

Les condicions de participació a la Fira seran:

Totes les despeses generades per la participació a la Fira queden incloses dins la dotació de la beca, amb les excepcions següents:

La Fira aportarà les necessitats tècniques sempre que s'ajustin als estàndards del certamen.

La Fira podrà allotjar els grups si el seu lloc de residència és fora de Catalunya. L'allotjament podrà ser a Manresa o en poblacions veïnes. La Fira disposarà d'un servei d'autobusos.

El grup guanyador de la beca tindrà consideració de professional inscrit a la Fira, gaudint de dues acreditacions, l’accés a la llotja professional, espai d’intercanvi i negoci amb participació d’institucions, distribuïdors, programadors, companyies i periodistes.

La informació sobre l’espectacle es difondrà a traves dels mitjans de la Fira (programa general, catàleg professional, web, eines 2.0 i mailing).

El jurat valorarà l’interès artístic, cultural, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

La companyia guanyadora no podrà alterar el contingut del projecte becat sense avisar la comissió organitzadora.

Els autors dels treballs guanyadors accepten cedir els drets d’imatge per a us promocional de la beca i de la Fira.

Els guanyadors rebran la meitat de l’import del premi en fer-se públic el veredicte i la segona part un cop s’hagi realitzat l’estrena.

Els guanyadors estaran obligats a assistir als actes d’entrega i promoció de la Beca, segons especifiqui l’organització.

L’organització es reserva el dret de convidar als actes guanyadors aquelles persones que cregui oportú en funció de la seva vinculació amb el projecte, així com de fer notorietat de les entitats organitzadores i dels possibles patrocinadors de les beques durant la celebració dels mateixos

Un cop presentat l’espectacle els drets d’explotació corresponen als autors, en tot cas, s’haurà d’esmentar sempre que es representi i a tots els elements informatius i publicitaris, el guardó obtingut amb la BECA INNOVACIÓ CULTURA POPULAR, i incloure el logotip de la beca que aportarà l’organització.

La dotació de la beca indicada en aquestes bases es considera l’import total brut, i quedarà subjecte a aplicar les retencions fiscals que corresponguin d’acord amb la normativa fiscal aplicable.

La presentació de la documentació implica l’acceptació de les bases.

El veredicte del jurat és inapel·lable.

Terminis

La propera convocatòria s'obrirà el dia 15 de setembre de 2011 i finalitzarà el dia 1 d'abril de 2012.

Organitza: Fira associada:
Logotip Fira Mediterrania
Patrocina Patrocina
Logotip Fundació Abertis Logotip Ajuntament de Girona


Beca Innovació Cultura Popular 2011-2012 | 14a Fira Mediterrània de Manresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada