INTRODUCCIÓ
Adaptació per titelles de la Rondalla Mallorquina “La Flor Romanial”. Recollida a l’Aplec de Rondalles Mallorquines recopilades per Antoni M. Alcover i editada per l’ Editorial Moll.
La nostra proposta consisteix en una adaptació lliure de l’esmentada rondalla i factible de ser representada preferentment a l’interior, sense excloure la possibilitat de realitzar-se a l’aire lliure, sempre i quan l’espai
sigui l’adequat .
ESCENOGRAFIA
L’escenografia és una taula d’uns 2 metres de llargada emmarcada per una càmera negra. El titellaire va construint, a mesura que desenvolupa la narració, tots els elements escenogràfics, que defineixen el lloc geogràfic on ocorre l’acció.
TITELLES
La construcció dels titelles s’ha fet a partir d’elements o joguets que formen part de la cultura popular del nostre país.
ESPECTACLE
Un rei ferit d’una cama no troba solució al seu problema. El metges li aconsellen una frega amb la flor romanial. Trobar la flor és l’objectiu dels tres fills del rei. El que la trobi serà l’hereu del reialme.
En Bernadet, el fill petit, amb l’ajut d’una àguila aconsegueix trobar-la, però el germà gran, per enveja i per aconseguir ser el nou rei, mata al seu germà.
En l’arenal on hi ha enterrat el petit dels germans i creixen unes magnifiques canyes. Un pastor es construeix una flauta amb una d’elles i al fer-la sonar es descobreix tot l’entrellat.
En Bernadet és rescatat sa i estalvi i coronat com a nou rei del país.
FITXA TÈCNICA
Espectacle La flor romanial
Escenografia Titelles Naip
Selecció Musical Marçal Ricart
Cançó “Xef”
Direcció Doma
Titellaire/ Narrador Manel Ricart
Espai 4m x 4m x 3m (Si és possible càmera negra
Preferentment proposta per espais interiors).
Corrent 220 V – 100 W (equip de so)
Il·luminació 6 focus PC de 1000W
Públic Familiar (A partir de 4 anys)
Tècnica Teatre d’objectes (sobretaula).
Estrena realitzada al Casal Solleric de Palma de Mallorca el 29 de Juliol de 2011.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada