divendres, 8 de juny del 2012

Thalia, mostra d’arts escèniques del Poble Sec del 8 al 10 de juny

#En aquesta 5a edició podreu gaudir de diverses actuacions de teatre, circ, dansa i música.
El centre cívic El Sortidor organitza la 5a temporada del Thalia, que enguany se celebrarà del 8 al 10 de juny, per tal d'oferir a la ciutadania diverses propostes culturals, totes gratuïtes, i que els artistes que habitualment assagen al centre cívic tinguin l'opció de mostrar el seu treball al públic.

Un total de 34 espectacles omplen aquesta edició que, per primer cop, s'ha obert a nivell de ciutat i ha permès que grups que assagen a altres centres cívics puguin tenir l'opció de mostrar el seu treball al barri del Poble-sec; barri molt conegut per la seva activitat artística i la seva tradició en el món de l'espectacle. De fet, el nom de Thalia prové tant del desaparegut teatre ubicat a l'avinguda Paral•lel, Talia, com del personatge mitològic Thalia que representa la comèdia.

El públic assistent podrà escollir entre 14 espectacles de teatre, dos d'ells infantils, 15 espectacles de dansa en tots els seus estils: clàssica, contemporània, flamenc, hip-hop, kpop, claqué..., 2 espectacles de circ, un fusionat amb la dansa i l'altre amb la música, i 3 concerts amb estils musicals ben variats. Tot pensat per fer les delícies de petits i grans i que tothom tingui l'opció de conèixer i gaudir de vàries disciplines artístiques.

Us hi esperem!
 
DIVENDRES 8 DE JUNY
Sala d'actes del centre cívic El Sortidor
17.00 h- Companyia Mudeteatre. Nikoniko, el somriure zen!
La Niko, tot jugant, es perd en un temple japonès oblidat a la muntanya on hi viu un personatge misteriós... Juntes caminaran pels contes més fascinants i les acompanyaran l'alegria, la tendresa, el coratge i sobretot: el somriure zen!
Durada: 50'

18.00 h- La Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya. La fille mal gardée i Llac dels Cignes
Interpretació d'aquestes dues peces de la dansa clàssica que La Companyia ha estat treballant aquesta temporada per tal de promoure i difondre aquest art a tots els públics.
Durada: 15'

18.20 h- Marismasmismas. Sustratos
Dansa contemporània. La veritat de l'amor, intimitat, sensació d'hivern vaporós buscant pèls encabits en amor. 1, substrat pedra. 2, substrat terra. 3, substrat aire.
Durada: 20'

18.45 h- La Carne Expuesta. In-somni americà
Reinterpretació d'escenes conegudes i impactants del teatre i del cinema americà del segle XX per disfrutar dels tòpics clàssics americans que giren al voltant de la violència, l'alcohol i la vida al límit, on els personatges quasi sempre pateixen la frustració constant per la dificultat d'assolir el codiciat somni americà.
Durada: 60'
 
19.50 h- Gran Teseo. Encajes
Escenes de teatre contemporani i dansa que tracten temes com l'humor, la mort i el cabaret.
durada: 40'

20.30 h- Panteres Grogues. Morir de Sergi Belbel
Un guionista amb crisi creativa. Uns personatges condemnats (o no) pel seu autor. Una cadena inesperada d'esdeveniments que ho poden canviar tot.

21.00 h- Palma Morena Greco. AMMore Mmio
Com puc entrar en tanta desolació? En la soledat de l'absència? I al comtrari, com puc estar en la plenitut de l'amor, sense cap judici? Com viure continuament l'acte suprem: la creació?.
Durada: 40'

21.45 h- Delirium. 30
Creació col•lectiva: Etapa vital entorn la identitat, l'herència familiar, la no-renúncia, el teixit social, la sexualitat. 5 dones que reflexionen entorn als 30 amb diferents textures i llenguatges artístics.
Durada: 60'

Plaça del Sortidor
23.00 h- Dinatatak. Concert
Barreja de jazz, funky, ritmes ètnics, flamenc, teatre i claqué. El ressò del berimbau i del caixó acompanyen el baix, la guitarra i la veu femenina.
Durada: 60'

DISSABTE 9 DE JUNY
Sala d'actes del centre cívic El Sortidor

11.30 h- Associació de Dansa i Circ Acromazk. Cantina La Espinaca
Espectacle de folklore mexicà que fusiona els equilibris acrobàtics, les verticals, el clown i les txanques amb els sons i dansa típics dels estats de Jalisco (El Jarabe Tapatío), Nayarit (El son de la Negra), Chiapas (Las Chiapanecas) i Colima (El son de la Iguana). També escoltarem melodies de la revolució mexicana o d'aquelles inoblidables com Allá en el Rancho Grande.
Durada: 30'

Plaça del Sortidor
12.15 h- Equipo B!. Pollastres i piruetes
Fantasia circense al voltant de la lluita entre l'home i l'animal. Dos personatges que utilitzen les seves habilitats amb els malabars i les acrobàcies per il•lustrar una faula èpica i surrealista, al ritme del violí i l'acordió de Vassilis i Kandinski, els reis del "xim pum".
Durada: 30'

12.50 h- B/Yul. Warriors
Aquest grup guanyador de varis concursos de dansa del seu estil, que també ha participat en el Saló del Manga i el Japan Weekend de Barcelona, ens mostrarà una història amb un mix de cançons kpop (hip-hop coreà) carregada d'energia.
Durada: 7'

13.00 h- Fallen Angelz. Step into my world!
Exhibició freestyle d'aptituds amb influències individuals de cada ballarí, més una rutina coreogràfica de grup mostrant la vida escenogràfica d'aquest art.
Durada: 10'

13.15 h- Hand Made Dance. The Eye of the inner voice
Seguint el rastre permanent que les escultures de carrer deixen en la seva interminable i inevitable vida, Andrea Just i Neus Ledesma, ens presenten una peça contemporània on el moviment i el dinamisme contrasten amb les formes i la quietud de figures creades per observar i ser observades. Volen reivindicar l'art que ens envolta, que és proper, que és bell, delicat i resistent i que, malauradament, és, en la majoria dels casos, invisible, inexistent.
Durada: 25'

13.45 h- Grup Internacional de Música i Dansa Renaixença. Lay on me. Blaze together. Show me how you Burlesque. Dark blaze
Els grups infantils i juvenils de la secció de Dansa Moderna de Renaixença ballaran aquestes quatre peces de diferents disciplines de dansa, com el hip-hop i el claqué.
Durada: 30'

17.00 h- Cia. Duende al Tarab. Cre-Arte
Durada: 30'

17.30 h- Cia. Muneerah i Cia. Almea Dilshad. Oriente Medio y más allá!
Espectacle de dansa àrab i de fusió dirigit per Baseema, directora del Barcelona Oriental Festival i del Underground Oriental Dance.
Durada: 35'

Sala d'actes centre cívic
18.15 h- Marabal. Sueños congelados
Obra que parla sobre la vida, sobre la part d'ombra que tot ésser humà porta dins seu i que deixa al seu voltant. Parla de l'abandonament, la pèrdua de la il•lusió, els obstacles, el desencant... Però una inesperada visita farà reaccionar als seus personatges, provocant un gir a la peça teatral on descubrirem una comunitat de veïns que també són part de llum, de força, de possibilitat, de canvi.
Durada: 40'

19.00 h- Sal a la Butxaca. Darrere el mirall
Què ens reflecteix el mirall? Què hi veiem a través? Què hi ha darrere? Per descobrir-ho hem d'entrar al cau del conill blanc i comprovar com és de profund. Hem de mirar-nos al mirall, mirar-hi a través i descobrir que darrere estan els nostres somnis. I per fer-los realitat, necessitem creure-hi i viure'ls, encara que només sigui per una nit.
Durada: 45'

19.50 h- El Momo. Ópera pánico
Text d'Alejandro Jodorowsky que comprèn una extensa sèrie d'escenes amb temes com l'amor, l'esperança, la culpa, la guerra, l'optimisme, l'odi... que en conjunt construeixen una poesia crítica del quotidià i l'exagerat de l'ésser humà i la seralitat de voler ser.
Durada: 60'

21.00 h- Laura Morales. La Vida Breve
Laura Morales interpretarà la dansa núm. 1 de la Vida Breve de Manuel de Falla, peça de dansa clàssica espanyola.
Durada: 4'

21.05 h -Andrés Mellado. Anochecer flamenco de Chipiona
Interpretació i ball del flamenc més tradicional d'Andalusia, com les buleries de Jerez, les alegries de Cadis, els tangos de Màlaga i els fandangos de Huelva, amb un toc vanguardista.
Durada: 20'

22.00 h A tres bandes. Solfatara
Amagades al nostre interior, les pors es disparen contra la superfície de la pell per fer-se evidents davant de tothom però, sobre tot, davant d'un mateix, ignorant el material corrosiu que porta a l'interior.
Durada: 50'

Plaça del Sortidor
23.00 h- Reparto Caribe. Concert
Continua la presentació del seu últim disc Alma y clave, 8 peces originals de Latin Jazz sofisticat i elegant. Un so propi producte de la unió d'Alberto Pérez (trompeta), Mathieu Aupitre (saxo), Alain Méndez (Bateria), Paco Perera (contrabaix), Fran Palomo (percussió) i Cristian Torres (piano).
Durada: 60'

DIUMENGE 10 DE JUNY
Sala d'actes centre cívic El Sortidor

11.00 h- Cia. Me voy al mundo teatro. Es de cuento?
L'Ernest és un nen a qui li agrada molt (empipar a) la Salomé. Ell vol jugar amb ella, però no sap com dir-li-ho. Tampoc sap que n'està enamorat, i molt menys com dir-li-ho. Què és estar enamorat? Algú sap què és aquesta cosa?. Ens submergim a través de les titelles i del món del joc en un mar de preguntes i que siguin els nens i nenes del públic els que puguin intervenir com a personatges i descobrir què volen i què senten els nostres protagonistes.
Durada: 60'

12.15 h- DanzaLArriba. Fades, follets i altres meravelles
La dansa és una de les formes d'expressió del nostre cos, nosaltres tenim un petit secret per demostrar el que sentim... Espectacle de flamenc fusió amb vídeo dansa dirigit i coreografiat per Marta i Susana Larriba.
Durada: 7'

12.30 h- Acércate y dame un verso. El Santo Varón
Comèdia contextualitzada a l'època medieval on s'escreuen històries de passió i poder. Sàtira del poder religiós de l'època, un personatge de la picaresca que es fa passar per cura i mitjançant enganys adquireix poder al comtat. Mentres, es van coneixen els detalls de la gent de la regió: un comte amanerat, una cuinera enamorada d'un soldat tontorron i un pastor que ha perdut la memòria són alguns dels personatges que, entre vers i vers, ens faran passar una bona estona.
Durada: 105'

16.00 h- Maragda. Concert
Maragda és una barreja de profunditat i color, de tradició i modernitat. Un projecte musical que vol promoure valors com la solidaritat, la interculturalitat i el respecte a la Natura.
Durada: 45'

17.00 h- Silvia Lezcano. Orepiyá
Espectacle que fusiona la dansa contemporània amb el kathak, dansa típica de la Índia. Durada: 6'
17.15 h- Cia. Arroz con leche. Ceguera Temporal
Espectacle de dansa contemporània.
Durada: 20'

18.00 h- Las Carmelas. Faldas
Solo de dansa contemporània
Proyecto Bartola
Una investigació al voltant del "dubte". El dubte com a impuls per a l'acció i com a pas previ i imprescindible per a la certesa. "Per a disipar un dubte cal una acció" Thomas Carlyle.
 Durada: 25'

18.30 h- Maal. Verge Boja
Per què es tornen boges les dones? Quin significat té avui dia ser verge? Quina importància donen les dones al sexe? La Verge Boja és una peça grotesca i esperpèntica que barreja dansa contemporània, teatre i algunes característiques de la dansa butho, més estètiques que reals.
Durada: 20'

19.00 h- Verde Piscina. Todas quieren ser Jackie Kennedy
Un grup de cinc dones en l'Espanya dels anys seixanta decideix formar un club en el que idolatren a Jackie Kennedy, com a símbol de la perfecció femenina, a la que anhelen assemblar-se. Assisteixen al club per rebre classes de cuina, protocol, bons modals, refinament i fan una simulació d'un concert de Pau Casals a la Casa Blanca; mentre s'alternen les seves històries personals en forma de monòlegs.
Durada: 50'

20.15 h- Atristas Barcelona. Farsantes
A veuree si heu entès el concepte de la farsa? Si no l'heu entès encara, no passa res, perquè després de les aventures de Juan, María, Ricardo i Rebeca, descubrireu que el que és difícil és identificar-la per a poder véncer-la. Reunim, per primer cop en un escenari, la farsa contra la raó, la creativitat I l'amor... qui sortirà victoriós? Un no pot fiar-se d'un farsant, però tampoc ningú s'escapa de la seva pròpia màscara. Hi ha qui pugui afirmar que està lliure de farses? Ni tots els que són mestres ho són, ni tots poden ser aprenents sense més. Descubreix, amb Farsantes, el sabi ocult que tens, al sabi que desenmascara la teva farsa.
Durada: 60'


THALIA 2012 | Centre cívic El Sortidor | El web de la ciutat de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada