dimecres, 6 de juny del 2012

Sant Cugat acollirà el primer Festival 'Petits Camaleons' a l'octubre, per a nens i nenes entre 3 i 12 anys

Cultura Més d'una vintena de grups de primera fila passaran els dies 6 i 7 d'octubre per la ciutat en una festa pensada per acostar la música als més petits 
Petits Camaleons és el primer festival de música per a nens i nenes que se celebrarà a Catalunya, amb seu a Sant Cugat, el dissabte i diumenge 6 i 7 d'octubre de 2012. Un festival coproduït per No Sonores, el Teatre-Auditori de Sant Cugat i l'Ajuntament de la ciutat, i que té per objectiu acostar la música dels principals artistes del nostre país als més petits, en el sentit més ampli de la paraula.


Pensat per a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, amb els seus pares, el festival comptarà amb tres escenaris, connectats entre ells per facilitar la mobilitat dels més petits. Aquests seran el Teatre-Auditori, l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música, i el pati d'aquesta, amb la plaça de Victòria del Àngels com a centre neuràlgic on hi haurà diferents espais també pensats per als més petits, i sempre vinculats amb la música.


Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat durant la presentació del Festival al Cafè Auditori que “aquesta és la primera edició d'un festival que s'adiu molt amb el model de ciutat jove que és Sant Cugat, i que esperem que tingui continuïtat”. Igualment, ha remarcat la importància de la col·laboració público-privada per poder organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques, tot agraint a No Sonores que els presentés aquesta proposta, i destacant que l'Ajuntament hi aporta “les infraestructures i el personal necessari per a que es pugui portar a terme”.


Per la seva banda, Albert Puig, director del Festival, l'ha descrit utilitzant el símbol dels camaleons del nom del Festival. “El que volem és que els artistes es canviïn la pell amb uns concerts especials adreçats a nens i nenes”. En aquest sentit, ha apuntat que la durada dels concerts serà de 30 minuts, i tot estarà fet a mida dels petits, “des dels escenaris, fins als horaris”. D'aquesta manera, els concerts començaran a les 11 hores i finalitzaran a les 20 hores. Igualment, els infants hauran d'accedir al recinte acompanyats d'un adult, i els adults sols hi podran accedir acompanyats d'infants. Una norma que també s'aplica als adolescents. Tot plegat “perquè creiem que els nens han d'escoltar música de qualitat, al costat dels seus pares, i que tot tingui un component pedagògic i puguin descobrir molts tipus de música en un format pensat per a ells”, ha destacat.


Els grups del festival
Durant tot el cap de setmana, més de vint formacions actuaran als tres escenaris santcugatencs. D'aquesta manera, es podrà gaudir dels concerts de Lluís Gavaldà, Teràpia de Shock, Els Amics de les Arts, Gerard Quintana, The Penguins, Txarango, Landry el rumbero, Orquestra Àrab de Barcelona, Lluís Coloma, Refree, Joan Colomo, Anna Roig i l'ombre de ton chien, Antònia Font, La Pegatina, Els Catarres, Atomic Boy Blues, Las Migas, Guillamino, Amansalva, Maria Rodés i 4t1a.

Les entrades

Per accedir al Festival, cal comptar amb una polsera que serà l'entrada, i que podrà ser de tres colors diferents, en funció dels concerts als que es vulgui acudir i del dia. D'aquesta manera, hi haurà la polsera rosa, a 12 euros cada dia, que donarà dret a veure els concerts a l'escola de Música Victòria del Àngels (dels dos escenaris). Per 25 euros (el dissabte) es podrà adquirir la polsera verda o la polsera blava. Amb la primera, es podran veure els concerts en rosa, més els vers programats al Teatre-Auditori, i amb la polsera blava, els concerts rosa més els blaus del Teatre-Auditori. I el diumenge, a banda de la polsera rosa, es podrà adquirir la vermella o la groga, que funcionaran de la mateixa manera, per 25 euros.


Pots seguir la informació del Festival a la pàgina de Petits Camaleons. La iniciativa compta amb el suport del TOT Sant Cugat, entre d'altres.


Sant Cugat acollirà el primer Festival 'Petits Camaleons'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada