divendres, 8 de juny del 2012

FiraTàrrega i la Universitat de Lleida creen el primer Màster de Creació en arts de carrer



La Fira s’involucra plenament en els processos formatius de les arts escèniques de carrer amb un màster que s’impartirà amb la Universitat de Lleida

FiraTàrrega i la Universitat de Lleida (UdL) han creat el primer Màster de Creació en Arts de Carrer que s’iniciarà a partir del proper curs acadèmic (gener del 2013).

El Màster de Creació en Arts de Carrer és una  iniciativa pedagògica pionera en l’àmbit internacional, ja que se centra en la pràctica artística de les Arts de Carrer. Aquest Màster es vertebra sobre un discurs clarament contemporani i té una clara voluntat de sentar les bases per a les noves dramatúrgies de carrer del segle XXI.

Per primera vegada, FiraTàrrega s’involucra de manera directa amb el sector acadèmic per tal de realitzar uns estudis universitaris relacionats amb la creació i l’espai públic.

Concretament, el Màster s’adreça a postgraduats en arts escèniques, professionals del sector, i altres creadors interessats en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques, amb la voluntat d'esdevenir un pont entre la formació i el mercat.

Un dels valors afegits més importants és que el professorat del Màster està constituït per una selecció de professionals en actiu de primera fila, nacionals i internacionals, relacionats amb les arts de carrer o, més genèricament, amb les arts escèniques i la cultura: creadors, productors, pensadors, acadèmics, directors de festivals, fires i altres espais culturals...

Alguns membres del professorat són: Ignacio Achurra, director artístic de La Patriótico Interesante (Xile); Lluís Bonet, Màster en Gestió Cultural UB; Maggie Clark, directora de XTRAX ARTS LTD, Manchester (Regne Unit); Ute Classen, Ute Classen Kulturmanagement (Alemanya); Manuel Delgado, antropòleg; Claire Ducreux, ballarina i coreògrafa (França);  Iñaki Esteban, periodista; Yohann Floch, coordinador de Circostrada Network (França); Bradley Hemmings, director artístic de GDIF i codirector de Paralympic Opening Cerimony London 2012 (Regne Unit); Pablo Ley,  dramaturg i cap del departament de direcció escènica i dramatúrgia d’Eòlia;  Paul Long, codirector artístic de Metro-Boulot-Dodo (Regne Unit);  Eloi Maduell, membre fundador Associació Cultural Telenoika; Àngel Mestres, director general de Transit Projectes;  Toni Mira, ballarí i coreògraf de Nats Nus;  Glòria Picazo, directora del Centre d’Art La Panera; Jordi Planas, Institut del Teatre de Barcelona;  Matthias Rettner, director executiu de Pan Optikum (Alemanya); Mercè Saumell, Institut del Teatre de Barcelona; Adrian Schvarzstein, actor i director teatral;  Esteve Soler, dramaturg; i Pera Tartiñà, director artístic de La Fura del Baus; entre d’altres.

El màster consta de 60 crèdits que s’estructuren en diversos blocs complementaris: classes magistrals, la realització de pràctiques creatives i l’elaboració i defensa d’un treball fi de Màster. La formació s’impartirà a Tàrrega en diversos emplaçaments com l’Espai El Molí del Talladell.

Paral·lelament, els alumnes del Màster podran participar de tota l’activitat relacionada amb el Programa de Suport a la Creació 2013 (assaigs oberts, residències artístiques i tallers de professionals de l'escena).
La preinscripció s’obre a partir d’avui i el procés de matriculació s’iniciarà a partir del mes d’octubre d’enguany i, per a més informació, FiraTàrrega i la UdL han creat un web específic sobre el Màster: http://www.masterfiratarrega.eu/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada