dilluns, 31 d’octubre del 2011

Shakespeare i Hip Hop als Lluïsos de Gràcia

Els amics dels Lluïsos de Gràcia han començat una aventura, fent programació a l'històric teatre de la Plaça del Nord. I ho fant amb teatre per a joves... Quin atreviment!

"Dreamin' & Rappin", una versió juvenil i actual del Somni d'una nit d'estiu, ha estat un cap de setmana d'octubre als Lluïsos. Aquí teniu el reportatge del 'No t'ho perdis'



http://dreamingrapping.blogspot.com

I a partir de mig novembre, el podrem veure al Poliorama:

http://www.3xtr3s.com/polio/es/2011/08/dreamin-rappin



No t'ho perdis 30/10/2011 - Televisió de Catalunya

Idees, xarxes i persones - Fundació Factor Humà

Experts en 2.0, educació, comunicació, innovació, disseny, etc., es van reunir a Madrid la primavera passada per debatre sobre la irrupció del digital a la societat i les organitzacions. Els vídeos d'aquest cicle de conferències TED ja estan disponibles i ofereixen noves idees sobre l'impacte del 2.0 a les nostres vides.
Amb el títol Idees, Xarxes i Persones, el 24 de maig passat es van compartir idees sobre management, tecnologia, educació, lideratge i innovació. TED (Technology, Entertainment, Design) és una organització sense ànim de lucre l'objectiu de la qual és difondre noves idees amb els millors experts de cada àmbit. A continuació fem un resum de les reflexions que van aportar alguns dels conferenciants.
Per Genís Roca, soci director de RocaSalvatella, existeixen dos grans paradigmes de canvi actualment: la majoria tenim una tecnologia millor a casa que a la feina i a més un bon professional és aquell que treballa amb la tecnologia disponible i en xarxa i que té mecanismes propis d'informació, formació, eines i networking a banda dels que li dóna la seva organització. La gestió del talent de l'empresa depèn de la seva capacitat de gestionar aquests recursos personals de cada professional. Per això, la irrupció del digital està canviant la manera de gestionar equips, i com a conseqüència la relació entre empleador i empleat ha de canviar.
Segons Julen Irube, consultor i professor de la Universidad de Mondragón, els nous models de gestió necessiten una dimensió humana. Un equip és potent quan els seus membres són diferents i es complementen. L'organització necessita persones que vulguin fer el que se'ls demana i que siguin capaces de connectar-se en xarxa. També cal vèncer la por a compartir idees i a ser una "empresa oberta."

Dolors Reig, psicòloga, consultora en social media i blocaire, parla de coopetitivitat, o de compartir coneixement entre empreses. Amb el món digital, un pas necessari és aprendre que compartir és sumar, i mai restar, i tenir present que hi ha moltes persones amb ganes d'aportar valor que ara són molt més accesibles gràcies a les xarxes. Segons ella, el digital no ha suposat una evolució disruptiva a la societat, però sí un canvi important: el 'nosaltres' s'ha ampliat. Les fronteres desapareixen; el coneixement es comparteix; la intel·ligència col·lectiva en xarxa pot superar el coneixement expert. Una part important de la població, especialment les generacions més joves, ja ho sap, i un exemple clar n'és el moviment 15M. Però moltes organitzacions i institucions socials com l'educació encara han d'assumir-ho.



Precisament l'educació encara no ha fet el pas a adaptar-se al nou panorama, segons Nieves Segovia, presidenta de la Institución Educativa SEK i promotora de la iniciativa Global Education Forum. El model educatiu actual està esgotat perquè encara es basa en el sistema productiu de la societat industrial, i la nostra és una economia del talent i ja no de la terra o del producte. La conseqüència d'aquest endarreriment és que abans d'arribar a la universitat l'alumne ja ha perdut una tercera part del seu talent. Tres de cada quatre alumnes d'escola treballaran en professions que avui no existeixen. És una generació que ha nascut a l'era digital i que no rep a l'escola una formació adequada al seu context. Per això, Nieves Segovia afirma que som davant d'una crisi dels Recursos Humans que necessita una gran transformació del sistema educatiu.
L'esdeveniment es va tancar amb les reflexions carregades de sentit de l'humor del Mago More (José Luis Izquierdo), il·lusionista i emprenedor, segons el qual tot està canviant: l'entorn, els sistemes de producció, la distribució, els productes i sobretot la relació amb el client, que ara és realment qui mana. I qui no s'adapta al canvi, acaba desapareixent. El ponent va fer un resum de les excuses més típiques per no innovar: 'la tecnologia no m'agrada', 'això no m'afecta', 'està tot inventat', 'no tinc mitjans', 'sóc massa petit'… Però la tecnologia és necessària, tot ens afecta a tots, està tot per inventar, és més important la imaginació que els recursos materials i és el peix ràpid el que es menja el lent.


Aquestes són algunes de les moltes reflexions que va deixar l'esdeveniment TEDxMoncloa. Pots veure tots els vídeos de les conferències a aquest enllaç: http://www.tedxmoncloa.com/videos


Fundació Factor Humà


VilaWeb - El pallasso Claret Papiol fitxa pel Circ Raluy

Marcel | dijous, 27 d'octubre de 2011 | 17:56h
 
El pallasso Claret Papiol, fundador juntament amb Tortell Poltrona de la mítica parella dels anys 80 Germans Poltrona, ha fitxat pel Circ Raluy. L'artista debutarà demà a Girona, coincidint amb l'estrena del nou espectacle de la companyia. Papiol, que feia mesos estava en negociacions amb el circ, serà l'encarregat de presentar, juntament amb Carles Raluy, les funcions. No es descarta que la col·laboració es perllongui i que Claret Papiol presenti també el Circ Raluy durant la seva estada aquest Nadal a Barcelona.

S'adjunta el dossier de premsa del nou espectacle del Circ Raluy
Dossier premsa - Nova temporada Circ Raluy


bloc de circ - Els blocs de VilaWeb - MÉSVilaWeb

MARCEL GROS OBRE LA TEMPORADA DE XARXA A CERVERA

La Xarxa, objectiu del qual és fer arribar el teatre i arts escèniques a públic infantil i familiar de manera regular, obre la temporada amb l’emblemàtic pallasso Marcel Gros amb un espectacle de clown i teatre d’objectes destinat al públic de totes les edats, des d’infants fins a adults.

La temporada anterior “La Xarxa” va aplegar més de 4.000 espectadors vinguts de Cervera i poblacions veïnes de La Segarra, l’Urgell i l’Anoia. Des de ja fa dues va endegar el club de socis “xarx@mic” on actualment compta amb més de 750 nens i nenes els quals reben premis i regals a la fidelitats.

La gran afluència de públic encoratja als voluntaris que, amb esforç i il•lusió, destinen part de les seves hores de lleure i professionals a fer possible aquest projecte.

No seria factible l’actual programació d’espectacles de La Xarxa Cervera, sense el suport de l’Ajuntament i altres entitats públiques i col•laboradors així com l’inestimable ajuda dels patrocinadors xarxers, empreses vinculades a Cervera i a La Xarxa, les quals fan possible contrarestar part de les despeses derivades del lloguer del teatre.

Però La Xarxa no seria La Xarxa sense la fidelitat de totes les famílies que aposten pel teatre com a mitjà d’accés dels infants a la cultura, aquesta part tant característica de la nostra identitat.


XARXA CERVERA. Programació estable de teatre familiar a Cervera: MARCEL GROS OBRE LA TEMPORADA DE XARXA!


diumenge, 30 d’octubre del 2011

Ajuda'ns a gravar el primer disc del Pot Petit. Verkami

Descripció del projecte Verkami

QUI SOM?
El Pot Petit és una companyia de teatre i animació per a tots els públics formada per Siddartha Vargas i Helena Bagué, que amb moltes ganes i inquietuds artístiques vam engegar aquest projecte ara fa 3 anys. En el Pot Petit podreu trobar espectacles molt diversos que oferim per a tota la família i en especial als més petits de la casa, alguns d’ells són: Espectacles d’animació:“Quina Festa!”, “El Pot Petit i la Mermelada Band” i “De tots colors” Espectacles de contes i cançons: “Macedònia de contes” i “Una carta de reis molt especial” Els dos components del grup som mestres, formats en el mon del lleure i amb estudis de teatre, circ, teatre musical i pedagogia teatral.

QUÈ ENS MOU A REALITZAR AQUEST PROJECTE?
Durant aquests tres anys hem tingut la sort de visitar molts pobles i ciutats del territori català fent les nostres actuacions, i en moltes d’elles hem tingut una petició de la gent que ve a veure els nostres espectacles, i aquesta demanda no és altra que la d’enregistrar les cançons que fem en les actuacions en un CD perquè els nens i nenes puguin escoltar i tenir els nostres temes a casa.
Així és com va sorgir la idea de enregistrar un CD del Pot Petit. Ja que la majoria de cançons que fem ens els espectacles són de creació pròpia, vam pensar que seria una bona manera de fer-les conèixer i respondre a la petició dels nens, nenes, pares i mares que ens segueixen habitualment.

PROJECTE
La idea és poder gravar un CD amb 12 cançons. Aquests temes estan pensats perquè es puguin treballar a les escoles, o bé perquè els pares i mares puguin gaudir-les amb els seus fills i filles a casa. És per això que a més de la cançó, l’acompanyarà el corresponent “play-back” per poder-la treballar a l’escola o perquè siguin els nens i nenes que hi cantin a sobre.
Així doncs en aquest CD hi podrem trobar cançons que parlin del Nadal, del Carnestoltes, o de la festa de Sant Jordi, així com d’altres que són més d’animació, o que expliquen una història. Volem que aquest treball, a part d’una part lúdica tingui una part en la qual els nens/es puguin aprendre valors i conceptes a partir d’unes cançons pensades i treballades per això.
La música té el do d’acostar a les persones, i això ho hem pogut comprovar en els nostres espectacles, sobretot en els d’animació. L’efecte socialitzador a través de les danses fa que els nens i nenes aprenguin a conviure de millor manera amb altres nens i nenes, establint una comunicació més harmoniosa. La música els hi dóna seguretat emocional, confiança, perquè es senten compresos al compartir cançons amb els altres nens i nenes i entren en un clima d’ajuda, col·laboració i respecte mutu. Les cançons que podrem trobar al CD, són cançons amb una estructura rítmica i melòdica bastant senzilla, amb moltes repeticions i que es poden acompanyar amb gestos al cantar-les, així és com als nens i nenes els hi resulta més fàcil aprendre les cançons i alhora durant l’etapa d’alfabetització milloren la forma de parlar i d’entendre cada paraula.

PER QUÈ VERKAMI?
Quan vam descobrir el micromecenatge de Verkami, ens va semblar una molt bona idea per portar a terme el nostre projecte. Ens fa il·lusió que us pogueu sentir una part molt important d’aquest projecte, i nosaltres us ho agrairem de la millor forma possible amb el sistema de recompenses que podreu trobar a les aportacions. Certament preferim tenir un deute amb totes les persones que ens recolzen dia a dia, i que donen sentit al Pot Petit, que no amb qualssevol entitat financera. Així doncs, confiem amb tots vosaltres, perquè hem rebut el vostre suport incondicional des del primer moment, perquè sinó tinguéssim aquest suport i no vinguéssiu a veure i a disfrutar dels nostres espectacles, el Pot Petit no existiria, i és per això que volem que aquest CD us el sentiu molt vostre.

PER QUÈ DEMANEM 2.700€?
Doncs bé, aquests 2.700 euros els destinarem a la finalització del nostre primer CD, ja que no hem pogut completar tot el procés de gravació. Amb les vostres aportacions podrem acabar el procés de gravació i tot el procés de mescles i màstering, el disseny del CD (caràtula i llibret), fabricació del CD amb llibret de 16 pàgines, material de promoció, presentació del CD en un teatre, enviaments, etc.
Actualment ja estem treballant en el CD, tenim gairebé acabades les lletres i els arranjament dels 12 temes, i ja hem començat la gravació. La nostra intenció és que surti a la llum abans de que s’acabi l’any, és a dir comptem que a mitjans del mes de desembre puguem fer la presentació.
Creiem que totes les aportacions, siguin de l’import que siguin, són importants, és per això que entre tots els que ajudeu a tirar endavant aquest projecte, sortejarem una estada de cap de setmana (2 nits) en una casa de turisme rural amb encant, amb capacitat fins a 8 persones perquè ho pogueu disfrutar amb tota la família.
Cortesia de: www.empordaenfamilia.com i www.santmori.com El sorteig es portarà a terme el dia de la presentació del CD.

EP, VOLS VEURE ALGUNA DE LES NOSTRES ACTUACIONS?
Pots anar a qualsevol d’aquests links per veure un petit tast dels nostres espectacles:

MOLTES GRÀCIES PER ENDAVANT!
Només que us hagueu interessat pel nostre projecte ens fa molt feliços. Nosaltres disfrutem molt fent aquesta feina tan gratificant i podent fer feliços a petits i grans. Fer un CD significa fer un altre pas a la nostra carrera i una manera de fer arribar la nostra música i la nostra il·lusió a moltes més cases, escoles, llars d’infants, etc. És per això que us donem les gràcies perquè sabem que molts de vosaltres ens ajudareu, i nosaltres seguirem treballant i millorant per vosaltres dia a dia! El Pot Petit cada dia és més gran... i això només és possible gràcies a tots i totes els que hi confieu!

www.potpetit.com



Verkami | Crowdfunding para amantes de la creación: Ajuda'ns a gravar el primer disc del Pot Petit

La Central del Circ celebra el trasllat a la seva seu definitiva al Parc del Fòrum, | A mi m´agrada el circ

10.28.2011



La Central del Circ celebra el trasllat a la seva seu definitiva al Parc del Fòrum, amb un cicle d’activitats per a tots els públics Durat els mesos de novembre i desembre, La Central acollirà espectacles de circ, tallers infantils, portes obertes amb creadors, xerrades i altres activitats L’exposició de fotografia col·lectiva Petjades artístiques a La Central, i un Cabaret de Circ inicien el cicle d’activitats el 4 de novembre Després de més de dos anys ubicada a unes carpes provisionals, La Central del Circ celebra el trasllat a la seva seu definitiva, sota la gran placa fotovoltaica del Parc del Fòrum, amb un cicle d’activitats per a tots els públics durant els mesos de novembre i desembre. Cicle d’activitats per a tots els públics A partir del 4 de novembre, espectacles de circ, tallers infantils, portes obertes amb creadors, xerrades i altres activitats deixaran oberts uns espais on, de manera excepcional, tothom podrà sentir-se com un artista. L’exposició de fotografia col·lectiva Petjades artístiques a La Central, iniciarà el cicle d’activitats; quatre Cabarets de Circ permetran veure diversos números de circ encadenats per crear espectacles on es combinen disciplines com el trapezi, les acrobàcies, els malabars o el clown; i els cinefòrums, veure la projecció de pel·lícules o espectacles i després comentar-los amb diversos artistes de circ.Per els més menuts hi haurà Tallers de circ, una oportunitat de descoberta i diversió basada en el joc i la interacció entre els participants a través de la iniciació a algunes de les tècniques més rellevants del circ: acrobàcia, malabars, aeris i equilibrisme. Tots els tallers inclouen un circuit per aquestes disciplines i estan impartits per artistes amb experiència en formació pedagògica per a infants. I, pels familiars acompanyants, s’inclou un programa de descoberta de La Central del Circ, per conèixer des de dins quin són els processos de la creació d’un espectacle de circ, amb un recorregut per les seves sales de creació on les companyies o artistes que hi treballen explicaran i compartiran amb el públic l’estadi dels seus projectes artístics amb unes jornades de portes obertes a la creació.I per acabar, el cicle Parlem de circ, dirigit a un sector més professional i que dóna veu a les empreses emergents que desenvolupen un projecte en l’àmbit de la gestió artística i que La Central del Circ acull en el seu espai d’oficines, el viver d’iniciatives empresarials. Es presentaran els projectes i així i obrir un diàleg entorn la producció, la difusió, la comunicació o l’administració d’espectacles de circ. Us hi esperem!! Més informació i horaris aquí


La Central del Circ celebra el trasllat a la seva seu definitiva al Parc del Fòrum, | A mi m´agrada el circ

El circ Raluy estrena a Girona un espectacle amb un ós panda mecanitzat de dos metres

Actualitzat a les 15:30 h 27/10/2011

Girona (ACN).- L'històric circ Raluy estrena a Girona, durant les festes de Sant Narcís, un nou espectacle renovat on la principal atracció és un ós panda mecanitzat anomenat 'Yú', construït per l'empresa d'efectes especials Kreat FX. L'ós es mou mitjançant comandaments radiocontrolats, porta amagada una persona al seu interior, i té un cap animatrònic que li permet moure boca ulls i orelles i reproduir les expressions facials reals de l'animal. El nou espectacle inclou 15 números de circ, un orgue de més de 100 anys i una nova biblioteca situada dins d'un camió militar de l'any 1951. Demà, la inauguració del circ, comptarà amb la presentació de Claret Papiol, artista que formava part dels Germans Poltrona.

ACN



El circ Raluy estrena a Girona un espectacle amb un ós panda mecanitzat de dos metres

Somriures i Màgia, Mag Lari a La Bisball d'Empordà

Diumenge 20 de novembre del 2011 18.00 h

Somriures i Màgia

MAG LARI

Què millor que fer riure i fer màgia a la vegada? Doncs la millor barreja és l’espectacle SOMRIURES I MÀGIA, The Sound of Magic, del Mag Lari.
Aquest espectacle, dedicat al públic d’entre 0 i 99 anys, promet sorprendre i fer riure de la mà del Mag Lari, l’il·lusionista amb més projecció del nostre país, que amb els seus ingredients preferits, elegància, ironia i presència escènica, convertirà en inoblidable la vetllada que passareu plegats.
Una hora farcida d’aparicions i desaparicions, participació de públic i grans il·lusions, i amanida amb un disseny de llums espectacular i una selecció musical que no us deixarà indiferents.

Somriures i màgia, un espectacle de categoria a ritme trepidant que no et pots perdre.

Més informació a: http://xarxalabisbal.wordpress.com

Lloc: Mundial 
Estació, 2-10
17100 - la Bisbal d'Empordà (Girona)
Tel: 972 642 593
Població: La Bisbal d'Empordà
Organitza: La Xarxa de la Bisbal d'Empordà
Preu: Anticipada 8 i 10 € Taquilla 10 i 12 €


Somriures i Màgia - Detalls de L'agenda d'activitats totbisbal

Contes de por a Sant Cugat

Teatre: 'Contes de por'

Cultura
Doble funció: 29 d'octubre (17 hores) i 30 d'octubre (12 hores). Metromàtic presenta el muntatge 'Contes de por'. Al voltant del foc i menjant castanyes les ombres que es projecten a les parets es tornen molt allargassades i fan molta por. Una sessió de contes d'allò més tenebrosa. 


Teatre: 'Contes de por'
Data: 30/10 - 30/11 12:00
(Lloc: Can Ninot (C. Hospital, 35))
Organitza: Can Ninot
PDA


Cugat.cat :: Sant Cugat

La cigala i la formiga, a Ripollet

Espectacle Infantil. La cigala i la formiga


Espectacle Infantil. <i>La cigala i la formiga</i>A càrrec de la Companyia de teatre de carrer Xip Xap. Amb aquests dos personatges conviden a viatjar per totes les estacions de l'any: quan les fulles dels arbres canvien de color i cauen, quan comença a nevar i quan tornen a cantar els ocells amb la primavera. Ajudats per les cançons, expliquen una història que parla de l'amistat, de les diferents maneres de veure la vida i de com encarar-la... buscant l'ofici que més els agradi.

Període i
horari:
El dia 6/11/2011
A les 18:00 h

Lloc:Teatre Auditori
Promotor:PMC
Preu:4 euros


ripollet.cat

Les ntFranqueses del Vallès, espectacles familiars.

VI Cicle d’Espectacles Infantils i Familiars

5 de novembre de 2011
Dins el VI Cicle d’Espectacles Infantils i Familiars, espectacle d’ombres xineses Xarop de cargol, a càrrec de Cia Mercè Framis.

Recomanat per a infants a partir d’un any

Horari: A les 18 hores
Preu: 4,5 i 3,5 euros preu reduït
Organitzador: Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut
Lloc: Al Casal Cultural de Corró d’Avall


Ajuntament de les Franqueses del Vallès

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Creen la marca Artistes de la Setena Regió per incentivar la contractació de grups ´de casa´ - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

La plataforma, impulsada per l'agència de Ferran Matarrodona i Joan Zabala, arrenca amb uns 40 artistes i és oberta a més incorporacions







Ferran Matarrodona i Joan Zabala, a primera fila. Darrere, Miquel Ribe-ra, de Sapastres; el músic Santi Arisa i Xavier Clemente, de Sherpah<br/>
Ferran Matarrodona i Joan Zabala, a primera fila. Darrere, Miquel Ribe-ra, de Sapastres; el músic Santi Arisa i Xavier Clemente, de Sherpah
VALL DE VILARAMÓ
PEPA MAÑÉ NAVARCLES


Davant de la crisi, noves idees. L'agència de contractació Espectacles 7a Regió, que des de fa una dotzena d'anys gestionen Ferran Matarrodona i Joan Zabala, ha creat la marca Artistes de la Setena Regió per incentivar que ajuntaments, associacions de veïns, empreses i entitats d'aquestes comarques contractin els grups "de casa". De moment, sota aquest paraigua ja s'hi han aixoplugat una quarantena d'artistes de diverses disciplines i continua obert a noves incorporacions.
Ferran Matarrodona destaca que formar part de la nova marca no comporta lligar els artistes amb exclusives, sinó afavorir la difusió d'una denominació d'origen "perquè apostem pels de casa, amb els quals no s'acaba de comptar, tot i que a la comarca tenim un nivell d'artistes molt alt en els vessants d'animació infantil, d'orquestres, de cobles... Tenim de tot i d'una gran qualitat". Els impulsors de la marca també destaquen de l'objectiu no és "tancar les portes a artistes de les altres demarcacions".
L'objectiu és aconseguir que els artistes treballin més, en un context en què la contractació d'artistes va de baixa. Joan Zabala posa el dit a la nafra: "totes les garrotades van a parar a la festa major, i nosaltres intentem que la cultura, especialment la cultura de la festa major, no mori amb aquesta crisi". Per aconseguir-ho, oferiran als contractadors "molt bones opcions" per triar els de casa. Per exemple, com que els desplaçaments seran més curts, es podrà estalviar en la benzina i també es podran optimitzar els recursos si un mateix equip de so el comparteixen un grup d'animació infantil i un grup de ball.
Per impulsar la nova marca Artistes de la Setena Regió, Zabala i Matarrodona han explicat la seva idea "als artistes amb qui tenim confiança" i ja s'han convocat un parell de reunions de treball. En formen part artistes de tots els estils, i la plataforma és oberta a tothom qui s'hi vulgui integrar, perquè "volem que el projecte creixi lentament, amb la col·laboració de més gent, per fer un gran recorregut". A partir d'ara, es crearan taules rodones que agrupin les diferents tipologies artístiques per consensuar criteris, de manera que "tothom reconegui Artistes de la Setena Regió amb una manera de fer". Segons Matarrodona, "el futur de la marca dependrà de les idees que el col·lectiu vulgui generar, ja que l'agència està al servei del grup d'artistes".
En la presentació del projecte, que va tenir lloc ahir al teatre-auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, hi van participar artistes com el músic Santi Arisa, que va subratllar la importància que sorgeixin idees com la creació d'Artistes de la Setena Regió "per evitar que la crisi enfonsi un sector com el de la cultura, del qual depenen moltes famílies. És una energia nova, i crec que els ajuntaments i les empreses que encara disposen de pocs diners per a la contractació hi trobaran fórmules interessants que els beneficiaran perquè la festa major no s'acabi". Xavier Clemente, del grup de rumba-mestissatge Sherpah, va incidir en "el que costa vendre el producte de casa. A nosaltres, per exemple, ens va millor a fora; i ens sorprèn molt. Per això el projecte és una idea fenomenal i increïble".

Creen la marca Artistes de la Setena Regió per incentivar la contractació de grups ´de casa´ - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Encontre professionals animació infantil - Toon a Ville | Luvania

Toon a Ville

Encontre internacional d’animadors, Projeccions i Jornada de professionals al voltant de l’animació infantil.

-
Divendres 9 de desembre de 2011.
Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
-
Toon a Ville és la llar dels animadors, la capital internacional de l’animació infantil. L’indret on gaudir, reflexionar i créixer.

ENCONTRE DE TALENTS

Tres hores de paraules a càrrec dels millors professionals del sector.

Són les persones, els professionals de l’animació i el seu talent els que, al visitar Toon a Ville, fan d’ella la capital de l’animació infantil.
Oferirem a professionals de l’animació infantil la tribuna ideal per a que exposin quina és la seva visió de sector, quines són les seves intuïcions i motivacions. Quines han estat les claus que han guiat el seu treball.
Presentacions breus, intenses, inspiradores, sense cap més requisit que el de ser genuïnes i il·luminadores, per a ajudar-nos a entendre el que està passant i intuir el que vindrà.
Toon a Ville 2011 comptarà amb la participació de:

JORNADA PER A PROFESSIONALS

Mil estones en passadissos, bars i espais de trobada per gaudir de la companyia i conèixer d’a prop als que comparteixen la mateixa passió i ofici.
Toon a Ville és l’espai d’encontre, d’aprenentatge, d’estímul, de coneixement i d’intercanvi entre professionals, estudiants, aficionats i amants de l’animació.

PROJECCIONS

I també és una nova i singular oferta d’oci, formació i cultura dirigida a infants, públic preadolescent, famílies i aficionats a l’animació.
Tres hores de projeccions d’una selecció de la millor producció nacional i internacional d’animació infantil per TV que ens descobrirà què s’està coent, quines són les tendències actuals i qui són els que hi estan treballant.

www.toonaville.com





LUVÀNIA S.L.
+34 973 28 33 80
luvania@luvania.cat
Toon a Ville | Luvania

Animació infantil i músical i Sopar Concert amb Tito Aquile i Marc Sibila, a All (la Cerdanya) - Ràdio Seu 107.2 FM: notícies de La Seu d'Urgell, l'Alt Urgell i el Pirineu

Data: 1 de novembre del 2011 a les 18h.
Animació infantil i músical
El duet barceloní format per Tito Aquiles i Marc Sibila amenitzaran musicalment la trobada que estarà farcida de castanyes i moniatos
Per a tots els públics
Sopar Concert a càrrec de Tito Aquiles i Marc Sibila, al Celler d'All a la Cerdanya
1 de novembre a les 21.30h
El duet presenta el seu últim treball
"És el que hi ha". L'hora indicada és aproximada per disfrutar bé del sopar i del concert
Lloc: El Celler d'All, a la Cerdanya


Animació infantil i músical i Sopar Concert amb Tito Aquile i Marc Sibila, a All (la Cerdanya) - Ràdio Seu 107.2 FM: notícies de La Seu d'Urgell, l'Alt Urgell i el Pirineu

El Circ Teatre Modern actua dissabte i diumenge a Roca Umbert (Granollers)

VOTV - Vallès Oriental Televisió



El Circ Teatre Modern actua dissabte i diumenge a Roca Umbert - VOTV - Vallès Oriental Televisió

L'únic titella del món que fa màgia serà aquest dissabte a Tarragona

L'únic titella del món que fa màgia serà aquest dissabte a Tarragona

publicat el 28/10/2011 19:16 per Redacció Tarragona Ràdio

Els Festival Teatre Màgic continua aquest cap de setmana, quan els espectacles arriben a la Sala Trono.
Aquest divendres, a les nou del vespre, el premi nacional de màgia d’enguany, Jaime Figueroa, actuarà en aquest local de la Part Alta. Figueroa està especialitzat en màgia còmica i portarà a la sala de Misser Sitges un espectacle en el que farà sorgir diversos personatges a cavall entre el clown i la màgia. En aquest show també podrem veurem al “gran Fetuchini”.
Figueroa ha explicat al Matí de Tarragona Ràdio que de vegades la màgia també fa riure.
Dissabte actuarà a la mateixa sala, Justo Thaus, que portarà a Tarragona al “Gran Carlini” l’únic titella del món que fa màgia. Thaus ha explicat a l’espai l’entrevista de l’informatiu que darrera d’aquest titella hi ha hagut molta feina prèvia.
En el seu espectacle també apareix un noble francès, “Don Legafé”.
El teatre màgic continua el cap de setmana vinent, amb els “Som-riures sense Fronteres” del Màgic Andreu, que actuarà al teatre el Magatzem. L’endemà, per la mateixa sala passaran Luis de la Font i el Mag Gerard.
La recaptació dels dos espectacles es destinarà a fins solidaris.
La recta final del cicle tindrà com escenari el Metropol, amb la premi nacional de màgia, “Amélie”. El cicle es clourà el 13 de novembre amb un plat fort, l’espectacle “Rebufaplanetes”, amb les bombolles de Pep Bou.

TARRAGONA RÀDIO

L'únic titella del món que fa màgia serà aquest dissabte a Tarragona

Nova edició de Litterarum, festival d'espectacles literaris

Litterarum 2012 · CONVOCATÒRIA D'INSCRIPCIONS ARTÍSTIQUES .

Consultes i dubtes sobre la inscripció d’espectacles:Yolanda Jiménez/ professionals@litterarum.cat o al 932 157 411.

Litterarum obre inscripcions artístiques
Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre*, des d’avui i fins al 15 de gener permet presentar inscripcions artístiques per a la programació de la seva 5a edició. Les dates de celebració de la fira seran l'1, 2 i 3 de juny de 2012. L’edició 2011 s’hi van inscriure més de 200 propostes i va comptar amb més de 50 programadors d’arreu que es van desplaçar fins a Móra d’Ebre per a assistir-hi.
* L’organització entén i promou per espectacle literari “la posada en escena de textos literaris escrits en llengua catalana que no han estat concebuts originalment per a l'escena, en qualsevol disciplina de les arts de l'espectacle i amb un plantejament professional”.
Què és Litterarum?
Litterarum és una Fira professional que té lloc a Móra d’Ebre el primer cap de setmana de juny. La seva missió és donar a conèixer espectacles literaris professionals i de qualitat basats en literatura en llengua catalana. Així, Litterarum serveix de plataforma per aropar aquestes a programadors del món de la gestió cultural, administracions públiques, empreses i agents privats del sector cultural, biblioteques i associacions, etc.. L’objectiu final és garantir que aquests espectacles siguin programats en el futur en diferents programacions estables d'espais culturals, teatre, auditoris, etc., i tinguin més visibilitat en el sector.
A més Litterarum potencia la signatura de diferents convenis de col·laboració amb programadors per tal d’assegurar que aquest assisteixin a la fira i contractin aquests espectacles per programar-los durant la temporada següent en els seus espais escènics.

Qui pot inscriure’s?
A Litterarum, Fira d’espectacles literaris, hi poden participar companyies, grups, col•lectius, intèrprets, associacions, etc. que presentin propostes amb un plantejament professional de les diverses disciplines de les arts de l’espectacle i que es basin en la literatura en llengua catalana.
Els espectacles es catalogaran dins les tipologies i disciplines que es relacionen a continuació:
  • arts escèniques (teatre per a públic adult, teatre per a públic infantil, teatre de carrer, teatre petit, mitjà i gran format, titelles, mim i formes animades, contes i narracions, recitals de poesia)
  • arts i músiques de carrer (animació i cercaviles, animació infantil)
  • arts del circ i de la pista (acròbates, humor, màgia, poesia visual, il•lusionisme, pallassos)
  • música i cant (cantautors, bandes de música, cobles, corals i orfeons, grups de folk, jazz, blues, gospel, fusió, dixie, lírica, òpera, música sacra, música clàssica, solistes i orquestres de música clàssica, grups i música de ball, música popular i tradicional, músiques del món, grups pop/rock, balls i danses populars i tradicionals, esbarts, dansa contemporània, dansa clàssica, danses del món, discjòqueis)
  • audiovisuals (documentals, videoprojeccions, infoart)
  • altres no inclosos en els apartats anteriors
Com es pot inscriure’s una companyia i un grup?
Per tal d'inscriure una proposta artística heu d'omplir la fitxa que trobareu al final del document de les Bases de participació que podeu baixar de la web. Cal també, tal com expliquen les bases, que ens feu arribar tot el material que es demana a la inscripció
(enviar a professionals@litterarum.cat)
Qui ho organitza?
Litterarum, fira d’espectacles literaris està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre • Fira del Llibre Ebrenc i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb la col•laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la gestió professional de FUSIC, Fundació Societat i Cultura.
Més informació a www.litterarum.cat
Per enviament de material per correu postal:
Litterarum • Fira d’Espectacles Literaris-FUSIC
Consell de Cent 347, s/àtic - 08007 Barcel
ona



divendres, 28 d’octubre del 2011

El Berguedà participa de la campanya «Anem al Teatre» de la Diputació | Notícies Berguedà :: BERGACTUAL



Cultura, Música, Teatre - 19:20 dijous, 27 octubre, 2011 per Redacció
El programa “Anem al Teatre” enceta una nova edició a les set comarques de la demarcació de Barcelona en què es desenvolupa: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Garraf, el Maresme i Osona. Organitzat per la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies, en col·laboració amb els ajuntaments, ofereix en horari escolar espectacles de teatre, música, dansa i circ per als alumnes d’educació infantil, primària i secundària, batxillerat i cicles formatius.
La programació d’aquest curs 2011-2012 inclou espectacles de companyies com CaboSanRoque, Da. Te Danza, La pera llimonera, o la proposta musical “Musiquetes per a la Bressola” de la discogràfica Propaganda pel fet!, un repertori de peces populars per a infants interpretades amb noves sonoritats que s’ha convertit en el disc de cançons infantils en català amb més presència al mercat i a la xarxa.
D’altra banda, aquest any es compta amb el suport del Circuito Danza a Escena, de La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales, per programar l’espectacle d’èxit “Scrakeja’t”, de Cobosmika Company. A més, l’oferta s’amplia amb les sessions de Teatre i Literatura, que s’adrecen als alumnes de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la lectura i l’anàlisi de les obres que formen part dels currículums escolars.
Concebut amb l’objectiu d’educar la sensibilitat artística dels infants i joves i crear nous públics, “Anem al teatre” va començar el curs 1996-97 a les comarques de l’Anoia i el Berguedà, i es va anar estenent progressivament fins abastar un total de set comarques. A més, la Diputació també ofereix suport a les campanyes escolars, amb criteris i objectius similars al programa, d’una setantena de municipis mitjançant convenis de col·laboració amb els ajuntaments interessats.
El curs passat, “Anem al teatre” va oferir un total de 1.722 funcions que van arribar a 239 municipis, 817 centres educatius i 328.565 espectadors. Aquestes xifres corresponen a les set comarques en què el programa està gestionat directament per la Diputació de Barcelona i als municipis conveniats.



El Berguedà participa de la campanya «Anem al Teatre» de la Diputació | Notícies Berguedà :: BERGACTUAL

El Punt Avui - Pinotxo i el seu circ, a Girona




Pinotxo, envoltat d'altres personatges que l'acompanyen en aquest espectacle d'Il Circo Italiano Foto: WWW.ILCIRCOITALIANO.COM.

Il Circo Italiano farà una vintena de funcions a Girona durant les Fires
Il Circo Italiano arriba a Girona, on tindrà instal·lat el seu envelat climatitzat per a 700 espectadors a la rambla Xavier Cugat –davant dels Ocine– durant totes les Fires de Sant Narcís, des de demà divendres fins al dilluns 7 de novembre, i oferirà una vintena de representacions. Aliat amb el Festival Temporada Alta, Il Circo Italiano presenta en aquesta ocasió l'espectacle La veritable història de Pinotxo. Demà tindrà lloc la gran gala d'inauguració a les nou del vespre, amb un preu especial de 7 euros per a nens i adults, excepte les entrades de llotja (17 euros). Els dies laborables hi haurà una única funció a les set de la tarda, i els dissabtes, diumenges i festius hi haurà tres funcions –12, 17 i 19.30 h–, mentre que el dilluns 31 i el dissabte 5 hi haurà dues funcions, a les cinc i a dos quarts de vuit del vespre. El dilluns 7 serà el dia de l'espectador, amb entrades a 10 euros. La resta de dies les entrades costen entre 8 i 35 euros, en funció de la localitat.
També es poden trobar ofertes al web del circ: www.ilcircoitaliano.com.
Aquest espectacle pren com a fil argumental la immortal història de Pinotxo, el personatge creat el 1881 per l'escriptor italià Carlo Collodi. El ninot de fusta que pren vida per art de màgia és interpretat per l'acròbata Marco Rossi, que comparteix la direcció artística de l'espectacle amb Joan Montanyès Monti i Sonia Miranda. Al mig de les aventures de Pinotxo i els seus amics –el Grill, la Guineu i el Gat– es van inserint diversos números de malabars, màgia, pallassos, cintes aèries, trapezi, equilibrisme, contorsió, doma de ponis, etc., amb la música en directe de la Banda del Xerrac i apostant sempre per la proximitat entre l'artista i el públic.
Il Circo Italiano va ser fundat el 1961 per Claudio Rossi, i el 2010 va començar una nova etapa com a circ català, amb l'espectacle Somnis.
Darrera actualització ( Dijous, 27 d'octubre del 2011 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui - Notícia: Pinotxo i el seu circ, a Girona

Agenda Cultural - Activitats per a infants i joves

Us detallem el llistat de la web del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb les gires d'espectacles recomanats per ells.



Agenda Cultural - Resultats cerca: temàtica=Activitats per a infants i joves

dijous, 27 d’octubre del 2011

Cicle d'Espectacles Infantils :: Ajuntament de Manlleu

06/11/2011
Espectacle de petit circ: CIRKUS a càrrec de la cia. Struc
Un presentador excèntric adquireix els personatges més divertits per poder representar els números tradicionals del món del circ: un majestuós faquir, uns acròbates xinesos, l'increïble home bala, un domador de feres...
Espectacle de titelles i manipulació d'objectes amb una gran dosi d'humor.
Lloc: Teatre Casal de Gràcia. C. Roca, 4-6
Hora: 11.30 h
Import entrada: 5€
Espectacle per a tots els públics
Organitza: Ajuntament de Manlleu-Cultura i Grup Xarxa Teatre

On es fa

  • RESPONSABLE:Associació de veïns del Barri de Gràci (M. Mercè Farrés)
  • ADRECA:Carrer Roca, 4-6
  • CP:08560
  • MUNICIPI:Manlleu
  • TELEFON:93 850 60 62
Data de modificació: 25/10/2011


Cicle d'Espectacles Infantils :: Ajuntament de Manlleu

Anar al teatre amb nens i nenes

Lolita Bosch

26 Oct 2011
M’agrada el teatre. Hi dic sovint i no me’n canso: És un art que m’agrada força. El trobo, literalment, enlluernant. És per això que provo d’anar-hi sovint i de veure quines coses es fan, tan quan sóc per aquí com quan marxo. Sempre miro les cartelleres abans d’anar a algun lloc i provo de fer un tast de les coses que no arriben a casa nostra. Però quan sóc aquí, tot i que tinc algunes sales més de capçaleres que d’altres, m’agrada fer un repàs de les coses que podem veure i, si bé no tot m’interessa veure-ho sí que tot ho vull saber. Així que llegeixo crítiques, suggerències i provo de seguir els gustos de gent que m’interessa. Vaig a veure teatre per adults, dansa i també teatre infantil. I hi ha algunes coses grandioses que no m’he pogut treure del cap, com ara la inoblidable Operació A.V.I., dels Farrés Brothers. Insuperable!
Quan vaig a veure teatre infantil, a més, provo d’anar-hi amb algun nen o nena. I tinc una cosina que es diu Marina a qui agrada força l’actuació i que ara assaja una obra de Molière pel grup de teatre de la seva escola. Així que totes dues, diumenge passat, vam fer cap a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya a veure Polzet: una obra de Charles Perrault amb què la companyia Pa Sucat celebra 25 anys d’existència. Ens n’alegrem, els felicitem, però l’obra va ser una decepció… Més enllà de les titelles de l’Eudald Ferré i la construcció d’estructures de Jordi Regot (si bé la cuina on l’ogre vol cuinar els infants era inqüestionablement d’Ikea), l’obra és avorrida, lenta, sobre actuada i està molt mal dirigida. Són tres actors acompanyats d’un quartet de música que toca quan no toca i que deixen uns silencis absolutament incomprensibles, en una obra en la qual gairebé no es parla i on se sent de fons els nens i nenes que pregunten: Quan sortirà l’ogre? Qui és aquest? Què vol dir això? No. No s’entén. Barreja un grapat de mètodes que tenen poc a veure els uns amb els altres i que no aconsegueixen crear cap continuïtat a escena. Hi ha un tros on fan servir la projecció, hi ha un tros on fan servir la comèdia clàssica (gairebé de revista espanyola dels temps franquistes) i hi ha un tros on hem d’esperar que la mateixa escena es repeteixi set cops… Em sap greu, però no em va agradar gens. Ni a mi ni a la meva cosina, que vam marxar abans d’hores, avorrides i badallant. Li vaig preguntar a ella per què no li havia agradat i em va dir: És que no hi ha teatre, fan teatre! I això és exactament el mateix que en penso jo. No hi ha teatre. No es crea cap màgia, cap intimitat, cap confiança entre els autors i el públic. Agraden alguns recursos però estan mal equilibrats. I fa ràbia que als nens i nenes els segueixin parlant, en aquestes obres de teatre poc qüestionades, com en les obres de teatre d’abans, gairebé amateurs, que han aconseguit que molts alumnes d’escola no tornin al teatre quan són grans. Amb aquella veu impostada, aquells gestos que no es creu ningú i la gairebé absència de direcció, és una llàstima que un teatre com el Nacional, que ja té un públic, no provi d’enlluernar als espectadors més petits. No provi de contagiar-los l’entusiasme i l’art absolut que es pot fer en un escenari. Dura 65 minuts i serà a la Sala Tallers fins el 13 de novembre, però ni fan cap gràcia els seus acudits ni creen cap mena de suspens. PD: Hi ha qui em diu que provi de fer crítiques educades, jo crec que l’educació és dir la veritat i demanar una cultura pública de més qualitat.

Lolita Bosch

Lolita Bosch va néixer a Barcelona el 1970, però ha viscut a Albons (Baix Empordà), Estats Units, l'Índia i durant deu anys a la Ciutat de Mèxic. És llicenciada en filosofia a la Universitat de Barcelona, té un diplomat en escriptura creativa de la Sociedad General de Escritores Mexicanos i un posgrau en lletres de la Universidad Nacional Autónoma de México. Escriu, alhora, en català i en castellà. I la seva obra ha estat traduïda a diverses llengües. També ha publicat literatura infantil i juvenil, gèneres amb què ha guanyat alguns premis. La pel·lícula Elisa K, basada en una novel·la seva, va guanyar l'any 2010 el Premi Especial del Jurat de festival de cinema San Sebastián. Té un col·lectiu literari: FU, i gestiona una pàgina contra la violència a Mèxic: http://nuestraaparenterendicion.com Més coses, aquí: www.lolitabosch.com


Abans d’ara » Anar al teatre amb nens i nenes

Castanyada: Animació infantil — Ajuntament de Sant Quirze de Besora

Animació infantil a càrrec de L'Isidre a les 4 de la tarda a la plaça del Bisaura.
Els alumnes del SES Bisaura couran i vendran castanyes pel viatge de final de curs.
Hi haurà rifa d'un lot de productes típics de la castanyada.
En cas de pluja es farà al pavelló municipal

Quan
31/10/2011 - 31/10/2011

Horari

A les 4 de la tarda





Castanyada: Animació infantil — Ajuntament de Sant Quirze de Besora

Marcel Gros a Mollerussa

Teatre familiar: L'embolic, a càrrec de Marcel Gros

Diumenge, 30 d'Octubre
Hora: 18:00
Lloc: Teatre L'Amistat 





Ajuntament de Mollerussa

EL SECRET DEL PIRATA, A TIANA

El secret del pirata, de Sandra Rossi

Diumenge 20 de novembre de 2011 a les 18 hores

Per a nens i nenes a partir dels 3 anys

La mare de la Marina per fi està sola a casa, així que puja a les golfes per preparar el regal d’aniversari de la seva filla. Aquest any rebrà un regal molt especial: un bagul ple de contes que el seu besavi, el gran pirata Silvestre, va anar arreplegant al llarg dels seus viatges…


Sota la direcció de Jordi Girabal, membre de la Cia. Teatre Mòbil, Sandra Rossi presenta el seu primer espectacle en format teatral. El muntatge va ser estrenat a la Mostra d'Igualada 2010 amb molt bona acollida.


Entreteniment i diversió mentre aprenem qüestions com la diversitat, la tendresa, el sentit del humor o el diàleg.

Durada: 1 hora
Idioma: Català


Direcció : Jordi Girabal
Actriu: Sandra Rossi
Escenografia: Txema Rico
Vestuari: Elsa Guerra
Música original: Santiago González
Muntatge musical: Alexis Masdeu

Ploramiques, de la Cia. de l'Estaquirot teatre

Diumenge 18 de desembre a les 18 hores

Per a nens i nenes a partir dels 3 anys

Espectacle de titelles on els personatges estan manipulats a la vista i que, mantenint la qualitat, pedagogia, entreteniment i estil de la reconeguda companyia de teatre familiar catalana, explica als nens i nenes que no serveix de res ser ploramiques i que sempre cal trobar la part bona de les coses.

Tots coneixem els PLORAMIQUES: són els nens que ploren, rondinen, que fan marranades i mai estan contents. Sempre volen més coses, no en tenen mai prou ; estan enfadats i no es cansen de plorar.

Però hi han uns altres personatges que potser no coneixeu: els APROFITS. Aquests , sempre estan contents i en treuen profit de tot. Aprofiten les coses que la gent llença per fer les seves cases, els seus vestits, joguines i màquines. I també s'aprofiten dels PLORAMIQUES. Han descobert que amb l'energia dels plors, de les marranades i de les patades , poden fer funcionar aparells com la torradora del pa, la màquina de fer crispetes, la pianola i fins i tot, una fira!

Els PLORAMIQUES no saben com fer-ho per anar-se'n del país dels APROFITS , però finalment aprenen que l'únic que els cal per a aconseguir-ho, és deixar de marranejar. I així , desprès de passar per diferents aventures, acaben tornant contents a casa seva.




EL SECRET DEL PIRATA, A TIANA

Inici de la temporada 2011-2012 d’Anem al teatre

Més de 100.000 espectadors d’educació infantil, primària i secundària de la província de Barcelona ja estan inscrits en aquesta nova edició del programa Anem al teatre, organitzada per la Diputació de Barcelona i que abasta un total de 7 comarques .

Anem al teatreAnem al Teatre vol educar la sensibilitat artística dels infants i joves i crear així nous públics de les arts escèniques i musicals, tot donant suport a les polítiques educatives i culturals dels ajuntaments, col·laborant en garantir la igualtat d'oportunitats d'accés a l'oferta artística dels alumnes.

Per al proper curs 2011 - 2012 s'han programat 29 obres: 10 per a l'etapa d'educació infantil, 8 per al cicle inicial de primària, 5 per al cicle mitjà, 5 per al cicle superior i 4 per a secundària i 4 per a Batxillerat.

Les obres escollides ho són en funció de diversos criteris: la qualitat artística i professionalitat de les companyies, la idoneïtat pedagògica dels continguts per a cada nivell educatiu, la diversitat d'arts escèniques i la limitació de l'aforament per poder gaudir de l'espectacle en condicions òptimes.

Podeu consultar tota la informació sobre el programa a la web d'Anem al teatre.


Llegiu la nota a la web de la Diputació de Barcelona

La companyia d’animació infantil Mestumacat s’instal·la a la Prosperitat - BTVNOTÍCIES.cat

Actualitzat el 24.10.2011 a les 13:16 Ruth Rodríguez / Marta de San Nicolás
Fa nou anys en Ricard i en Frederic van decidir crear una companyia d'animació infantil, la Mestumacat. Des de llavors han fet més de 800 actuacions per carrers, places i teatres de Barcelona i Catalunya. Però on els Mestumacat són més coneguts és al barri de la Prosperitat, a Nou Barris, on es van instal·lar fa cinc anys.



"Què tal? Com esteu? Som el Ricard i el Frederic, estem vestits de Supertomàquets i ja fa cinc anys que estem aquí, a la Prosperitat, fent malabars entre altres coses, ens heu enxampat assajant.

Sobretot fem carrer, vam començar amb animació d'escenari, després vam fer espectacles itinerants i ara últimament també estem en una producció, un espectacle de titelles d'interior.

Els nens ens criden: 'Rínxooooolsss, panxulinaaa!'

Comença, com moltes feines vocacionals, com un passatemps, sent una cosa que fas a més a més de la teva feina, però a poc a poc, si vols fer les coses cada cop millor, t'adones que traspassa les hores que et demana un 'hobby'.

Som els caps visibles, som d'alguna manera els organitzadors… 'sí, tu ets el cap', sí tinc un cap gran, encara que tu portes el pes de la companyia, 'sí, és així…'

Avui hi ha companyies molt bones que estan fent coses de carrer i que s'estan reconeixent. I prova potser d'això, i ho diem amb bastant orgull, aquest any hem estat nominats a uns premis importants en l'ambit de Catalunya i bé, no sabem si guanyem o no guanyem, però el fet d'estar-hi nominats ja estem molt contents."

La companyia d’animació infantil Mestumacat s’instal·la a la Prosperitat - BTVNOTÍCIES.cat

Presentació de la Programació de Rialles Sant Quirze a la Biblioteca

El grup Rialles de Sant Quirze del Vallès ha presentat la seva programació de la temporada 2011-2012 a la Biblioteca de Sant Quirze.Es va repartir el programa de ma van poder veure videos dels diferents espectacles que podran gaudir les families.
El disseny i les il.lustracions del programa de la temporada 2011-2012 son de Carlos Gollan. www.carlosgollan.com

Programació Rialles Sant Quirze 2011-2012  programa 2011-2012







Espectacles familiars a Catalunya - Rialles

FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC A TARRAGONA

PUBLICAT A http://www.sortirambnens.com
El Festival Teatre Màgic compleix cinc anys d’il·lusionisme als escenaris de Tarragona
Del 21 d’octubre al 13 de novembre de 2011
Les sales teatrals de Tarragona i la Canonja acolliran, fins al 13 de novembre, les actuacions que s’han previst en la cinquena edició d’aquesta proposta, totalment consolidada al panorama teatral i artístic de la ciutat.
Figures de reconegut prestigi com Pep Bou o el Màgic Andreu, així com artistes emergents aplaudits per la crítica com Pilou formen part d’un ambiciós cartell amb el qual, de la mà del tarragoní Mag Gerard, es pretén apropar als escenaris de Tarragona els millors espectacles d’il·lusionisme del panorama nacional i internacional.
Recuperar la màgia als teatres i apropar-la a l’espectador amb una posada en escena nova i diferent és l’objectiu principal del festival.
El Teatre Metropol, el Teatre Magatzem, la Sala Trono i l’Orfeó Canongí acolliran enguany les actuacions previstes.
El cap de cartell de la present edició és l’internacional Pep Bou, amb les seves bombolles de sabó màgiques.
El Festival també compta amb la presència del Campió Mundial de Màgia –FISM, Pilou; la màgia còmica premiada del Mag Gerard i Jaime Figueroa, la màgia poètica d’Amelie o els jocs de mans teatralitzats de Civi Civiac i Carlini, la fantàstica titella que fa màgia de mans de Justo Thaus.
Màgia solidària
Com en passades edicions, la solidaritat està present al Festival, enguany de la mà de Luis La Font i amb el seu espectacle “Magia en Concierto”, que comptarà amb el Mag Gerard com a convidat. La recaptació de l’espectacle anirà destinada a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.
El Màgic Andreu destinarà la recaptació del seu espectacle a l’ONG “Som- riures sense fronteres”, creada l’any 2002 per ell mateix amb l’objectiu de fer arribar la màgia, l’humor i l’il·lusionisme a nens i nenes afectats de càncer.
PROGRAMACIÓ:
- Màgia en Broma, amb Jaime Figueroa (Premi Nacional de Màgia)

Divendre 28 d’octubre a les 21 hores. a la Sala Trono
La màgia còmica és una especialitat dins l’art de l’encanteri on el riure sorgeix alhora que la màgia. De vegades sorgeix abans que la màgia, de vegades sorgeix després i de vegades la màgia no surt ni de conya.
Un espectacle on Jaime Figueroa, un mag amb diverses personalitats, ens farà viatjar pel món del clown i de la màgia d’una manera molt original. A part de Jaime Figueroa també participarà en aquest espectacle el famós prestidigitador “El gran Fetuchini” que esperem no tingui cap problema amb les seves difícils manipulacions.
Un espectacle de màgia en broma; però no tot és broma... ni tot és màgia.

- Carlini, amb Justo Thaus

Dissabte 29 d’octubre a les 21 hores, a la Sala Trono
Senyores i senyors amb tots vostès l’única titella del món amb fils que fa màgia: El Gran Carlini.
Aquest gran il·lusionista de dimensions reduïdes ens demostrarà les seves habilitats màgiques amb la finalitat de sorprendre i emocionar al públic.
També ens visitarà Don Legafé, un personatge molt peculiar de la noblesa francesa interpretat pel mag Justo Thaus, Legafé amb els seus jocs de paraules i de mans ens farà creure que les coses no són mai el que semblen sinó que semblen el que són.
- Som-riures sense Fronteres, amb el Màgic Andreu
Dissabte 5 de novembre a les 18.30 i a les 22 hores al Teatre Magatzem
El Màgic Andreu ens presenta el seu espectacle on s’entrelliguen amb originalitat l’ humor i l’ il·lusionisme. Comunicació, improvisació i la contínua participació del públic són els ingredients principals.
La recaptació d’aquest espectacle estarà destinada a l’ONG Som-riures sense Fronteres creada a Barcelona l'any 2002 per Francesc Andreu Sabadell, conegut en el món artístic com Màgic Andreu, i la seva filla, Joana Andreu, professional de la màgia, per fer arribar la màgia, l’ humor i l’il·lusionisme a nens i nenes afectats de càncer.
Amb la finalitat de dur il·lusió i alegria als nens i nenes que patien llargues malalties, l'any 2004 van presentar el projecte i programa de Magiateràpia al doctor José Sánchez de Toledo, cap de la Unitat d'Oncologia, Hematologia i Tumors Cerebrals de l'Hospital Universitari Materno-Infantil Vall d'Hebrón de Barcelona, que el va acceptar oferint el suport logístic necessari per dur-lo a terme.
- Magia en Concierto, amb Luis La Font i Mag Gerard
Diumenge 6 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Magatzem
Màgia en concert, amb Luis La Font és un espectacle destinat a tots els públics en el que podreu veure: màgia musical, aparicions, desaparicions... tot amenitzat amb petites dosis d’humor.
Una selecció d’efectes sorprenents amb la finalitat de deixar volar la imaginació dels espectadors. Luis La Font és el president de l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme i director artístic dels Congressos Internacionals de Màgia de la Comunitat Valenciana.
L’espectacle comptarà amb el Mag Gerard com a convidat. El Mag Gerard pertany a una nova generació de mags que barreja de forma original i sorprenent màgia i stand - up comedy. Actualment està de gira amb la Cia Teatre Màgic presentant l'espectacle de màgia teatral “Per art de Música” en el qual combina la màgia, el teatre i la música en directe.
La recaptació d’aquest espectacle estarà destinada a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.
- Con mi Magia y tu Imaginación, amb Amélie (Premi Nacional de Màgia)
Dissabte 12 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Metropol
Creus en la màgia?
Hi és, però de vegades no podem veure-la.
Alguns la senten i altres s'encarreguen de transmetre-la. Més enllà de ser un treball o una forma d'expressió, la màgia, pot ser una forma de vida.
Imaginar que podem aconseguir els estels amb les mans, o crear flors de colors, recompondre alguna cosa que es trenca, o simplement passar una tarda sencera jugant, com quan érem petits.
Creure que la neu neix de les bombolles de sabó, i que cada floc és una il·lusió, i cada il·lusió un somriure...
Amélie ens convida al seu món màgic que combina una alta estètica visual amb una gran posada en escena. Un espectacle de màgia musical elegant, extraordinari i sorprenent que farà les delícies del públic assistent.
Amélie és una de la millors magues actuals del nostre país, ha participat en els més prestigiosos festivals de màgia espanyols i ha presentat la seva màgia en teatres, sales, desfilades de moda i televisió.
- Rebufaplanetes, amb Pep Bou
Diumenge 13 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Metropol
Als inicis d'una nit de tardor del 1982, Pep Bou estrenà el seu primer espectacle elaborat íntegrament amb bombolles de sabó. Han passat nits i dècades I l'essència d'aquest mateix muntatge ha trepitjat escenaris de tot el món.

Públics dels sis continents han contemplat i gaudit de la màgia d'un llenguatge únic mitjançant l'espai efímer que conformen les bombolles de sabó.
A través del pas del temps, Pep Bou ha fet evolucionar el seu llenguatge i mitjançant l'experimentació i la investigació ha creat altres muntatges que han mostrat noves maneres d'entendre l'espai.
Però és amb Rebufaplanetes que aquest original artista assoleix el màxim esplendor amb la combinació justa entre la precisió tècnica i l'excel·lència teatral.
.
.
.
ESPAIS
- TEATRE METROPOL
Rambla Nova, 46
43004 Tarragona
- L'ORFEÓ CANONGÍ
Plaça de Mestre Gols núm. 4 de la Canonja
- TEATRE MAGATZEM
C/ Fortuny, 23
43001 Tarragona
Telèfon: 977 211 148
- LA SALA TRONO
C/ Misser Sitges, 10
43003 Tarragona
Telèfon: 977 222 014






FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC A TARRAGONA

Agenda Cultural - Espectacle familiar Tubs del món

Tubs del món. Font: fundacioct.es
Entrades
Preus: 9 € (adults) i 5 € (infants).





Espectacle familiar musical.
Data
06/11/2011
Horari
18 h
Lloc de celebració
 Centre Cultural Unnim de Terrassa
Rambla d'Ègara, 340
Tel. 93 7804122
Terrassa (Vallès Occidental)
Web del centre
info@fundacioct.es





Agenda Cultural - Espectacle familiar Tubs del món